Setari Cookie-uri

5 caracteristici ale unui adevărat maestru spiritual

Din ce în ce mai mulți oameni se trezesc spiritual și caută maeștri care să îi îndrume pe noua lor cale.

Planeta abundă acum în așa ziși maeștri spirituali care le promit naivilor o viață de vis când de fapt urmăresc să îi țină legați pentru a obține beneficii materiale. Dacă ești în căutarea unui maestru spiritual, asigură-te că are aceste cinci calități.

1. Adevăratul maestru te învață libertatea

Adevăratul maestru își dorește ca discipolii să fie liberi. El îi îndeamnă să se trezească și să se elibereze de mințile lor, de Eul lor, de lumea din jurul lor, de obiceiurile și de tradițiile care le sunt date. Ori de câte ori auzi pe cineva care predică ceva și mesajul său îți oferă un sentiment de libertate fără condiții sau limitări, poți avea încredere în el.

Maestru Spiritual

sursa foto: shutterstock/by alohaflaminggo

Citește și:

2. Adevăratul maestru nu oferă niciodată metode

Meditația ghidată, cărțile, videoclipurile, ritualurile, substanțele, yoga, chiar și religia, toate acestea sunt instrumente care te ajută să descoperi calea spre adevăr și că nu există o cale corectă. Orice funcționează pentru tine este corect. Poate fi vorba de poezia scrisă de Rumi, de cărțile lui Osho sau de meditație. Adevăratul maestru nu oferă niciodată discipolilor o metodă pentru progresul lor spiritual. Ei știu prea bine că metodele potdoar să stimuleze mințile dominate de ego și să accentueze starea de existență condiționată a discipolilor. Fiecare discipol își creează propria sa metodă.

3. Adevăratul maestru acționează ca un far

Un adevărat maestru nu dorește să își impună calea. El își trăiește Adevărul, iar ceilalți văd lumina din spatele stilului lor de viață, fiind astfel inspirați să meargă pe propriul drum. Ca discipol, este necesar să înțelegi că trebuie să îți creezi propriul drum. Adevăratul maestru nu își impune viziunea și msajele cu forța ci acționează ca ca un far care lumineaza calea discipolului.

Citește și:

4. Adevăratul maestru este liber de ego

Adevăratul maestru nu este întotdeauna un bătrân cu barbă lungă care trăiește pe un munte. Poate fi bunica înțelaptă de la țară sau cineva care călătorește în lume. Însă indiferent de loc sau ocupație, este liber de ego. Adevăratul maestru este o persoană care este detașată de normele societății, trăiește după propriile reguli și termeni și nu simte nevoia să dovedească nimic.

5. Adevăratul maestru predică despre iubire

Pe măsură ce devii mai luminat, îți dai seama că adevărata noastră natură este iubirea. Adevăratul maestru stie ca paradisul este o realitate virtuală pe Pământ creată de iubirea din inima ta. Ei știu că înclinația naturală a oamenilor este aceea de a iubi și că frica este singurul lucru care creează monștri. De aceea, adevăratul maestru nu răspândește niciodată frica. Vorbește întotdeauna cu bunătate și predică iubirea în toate învățăturile lor.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by juliapiven

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.