Setari Cookie-uri

Nouă obiceiuri pentru o minte sănătoasă

Intuiția funcționează și mai bine atunci când este susținută de o minte sănătoasă. Oamenii de știință recomandă nouă obiceiuri pentru a-ți menține mintea în cea mai bună formă.

Meditatie

sursa foto: shutterstock/africa studio

1. Fă mișcare în mod regulat

Legătura dintre minte și trup este cunoscută de mult timp stabilită. Exercițiile fizice stimulează eliberarea hormonilor stării de bine de către creier. Practicarea constantă a exercițiilor fizice îți îmbunătățește memoria, capacitatea de de gândire și concentrare și, cel mai important, reduce stresul.

2. Practică meditația sau yoga

Numeroase studii au validat efectul benefic al meditației în lupta cu stresul. Meditația este cel mai bun instrument pentru a-ți curăța mintea, în timp ce yoga este o modalitate de a te conecta cu corpul tău prin concentrare și respirație. Cele două practici sunt complementare reciproc.

3. Asigură-te că ai un somn bun

Daniel Freeman, profesor de psihologie clinică la Oxford, spune că un somn de bună calitate, cu o durată recomandată de 7 până la 9 ore, poate ajuta la rezolvarea unei game largi de de probleme psihologice și emoționale. Un somn bun nocturn este necesar pentru sănătatea creierului. Îți regenerează energia mentală și sporește claritatea gândirii.

Citește și:

4. Renunță la multitasking

Potrivit psihologilor, creierul nu poate face două lucruri deodată decât dacă unul dintre acestea nu necesită concentrare, precum ascultarea muzicii în timpul condusului sau mersului pe jos. Multitaskingul diminuează rezervele de energie ale creierului și creează stres. Aceste două aspecte sunt contraproductive pentru sănătatea ta mintală. Concentrarea asupra unei singure sarcini este cea mai bună opțiune.

5. Fii prezentă

Fii în momentul prezent, fără să îți judeci gândurile despre nimic. Doar astfel 5 minute pe zi îți îmbunătățesc plasticitatea creierului și îl ajută să creeze mai ușor noi conexiunineuronale.

6. Nu procrastina

Procrastinarea nu este deloc bună pentru sănătatea mintală. Îți păstrează mintea ocupată evitând ceva. Cu cât eviți mai mult să faci ceva imediat, cu atât mai mult îți stă pe creieri. Încearcă să faci ceea ce ai de făcut pentru a elimina stresul inutil.

Citește și:

Yoga

sursa foto: shutterstock/kiterin

7. Ia o pauză de la tehnologie

În timp ce proliferarea tehnologiei îți oferă acces nelimitat la diverse informații, utilizarea în exces se află în primele șase cauze care distru capacitatea de concentrare. Fă o detoxifiere ”tehnologică” o dată pe săptămână.

8. Mânâcă sănătos

Studiile arată că aportul suficient de aminoacizi, grăsimi esențiale, carbohidrați complexi, vitamine și minerale îmbunătățește starea de spirit și sentimentul general de bunăstare.

9. Stai de vorbă

Atunci când ai o stare mai proastă, vorbește cu cineva. Deschide-ți inima și împărtășește-ți emoțiile. Conversațiile regulate te fac să te simți bine și îți mențin mintea sănătoasă.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Ase

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.