Setari Cookie-uri

5 lucruri “ciudate” care sunt absolut normale atunci când suferi de anxietate

Despre anxietate se poate vorbi la nesfârșit. Mulți dintre noi găsesc abia acum explicații și răspunsuri în ceea ce privește stările cu care se confruntau de ceva vreme și care nu păreau să aibă toate o singură denumire – anxietate.

Oricât de urâtă ar părea, anxietatea nu este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Într-adevăr, trebuie tras un semnal de alarmă în momentul în care conștientizezi ce este cu tine, nu este ceva ce trebuie ignorat, dar nici ceva care să îți blocheze viața. Cu anxietatea se poate trăi, atâta timp cât te împrietenești cu ea și știi să o domolești atunci când se răzvrătește.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să recunoști simptomele anxietății, mai apoi să recunoști că ai această problemă și într-un final să accepți și să îți dorești să lupți ca să o tratezi.

Persoane care sufera de anxietate

Printre multele simptome ale anxietății, despre care am vorbit și în materialele anterioare, se numără și următoarele:

Citește și:

1. Presimțirea unui pericol atunci când nu există nicio amenințare reală. Dacă mă întrebi pe mine, ăsta este cel mai greu de suportat simptom. Să nu te poți bucura de nicio experiență din cauza faptului că te aștepți ca ceva rău să se întâmple în orice moment... este coșmar. Persoanele care suferă de anxietate nu doar că pun răul în față, dar îl și văd acolo unde nu este. Chiar dacă pare o încăpățânare și un pesimism dus la extrem, crede-mă, nu este ceva cu care anxioșii se mândresc sau își doresc să trăiască, este pur și simplu necontrolabil.

2. Sentimentul de deconectare de la propriul trup. Trebuie să recunosc că până la redactarea acestui material nu știam că acest sentiment care m-a tot încercat în ultima perioadă este un simptom al anxietății. Acum, sincer, sunt mai liniștită... măcar știu de unde provine. Nu este tocmai plăcut să simți asta, dar e ceva cu care va trebuie să te obișnuiești, sau atunci când ți se întâmplă să știi ce ai de făcut: când suferi de anxietate, vei avea multe momente în care nu te vei simți ancorată în realitate și trupul parcă nu o să îți aparțină. Nu te speria! Învață să te joci!

Citește și:

3. Obsesia pentru cele mai înfricoșătoare scenarii. În cele mai grele zile, când anxietatea atinge cote maxime, nimeni și nimic pe lumea asta nu îi va opri pe anxioși să cadă într-o gaură mare neagră. Asta vine din cauza celor mai înfricoșătoare și obsesive gânduri pe care mintea lor le poate crea. Să anticipeze răul nu îi va ajuta în niciun fel, nu îi va ține protejați, ci dimpotrivă, le va amplifica anxietatea.

4. Sunetul permanent de țârâit în urechi. Nu există o explicație concretă în ceea ce privește acest simptom, dar unii medici ar spune că se datorează presiunii din cap sau circulației sângelui. Pe lângă asta, persoanele anxioase tind să amplifice micile probleme fizice cum ar fi digestia, menstruația sau lupta organismului cu răceala.

Citește și:

5. Transpirația în exces și alte simptome fizice inexplicabile. Oricine se luptă cu anxietatea știe că această dereglare afectează mai mult decât nivelul psihic. Mintea și trupul sunt conectatea, ceea ce înseamnă că atunci când suferi de anxietate, vei întâmpina mai multe probleme fizice. Mușchi încordați, palpitații, transpirație în exces, frisoane, bufeuri, dureri de cap, dureri în piept, urinat des, diaree, piele iritată, stări de vomă și oboseală... toate vin la pachet cu anxietatea.

sursa foto front page: shutterstock/by bruniewska

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.