Setari Cookie-uri

6 obiceiuri simple care te vor face să iubești diminețile

Spunea Hacob Paronian că "dimineața este primăvara zilei". Ce mod frumos de a o spune... și adevărat. Așa cum natura revine la viața odată cu sosirea primăverii, așa și noi, în fiecare dimineață revenim la viață. La fel, nu degeaba suntem îndemnați să fim recunoscători pentru fiecare dimineață care ne este dată... cine a spus că a doua zi ne este garantată, căci nu ne este , ci este un dar.

Un dar pe care ar trebui să îl primim cu brațele deschise, cu zâmbetul pe față și bucurie în suflet, nu cu o atitudine negativistă. Într-adevăr, nu este ușor să iubești dimineața, mai ales când ești nevoit să părăsești casa în următoarele 60 de minute de când ai deschis ochii. Dar tot de tine depinde de cum îți începi ziua, doar de tine depinde dacă diminețile tale sunt de poveste sau sunt doar ca să îți reamintească că viața are și părțile ei rele.

Propun să încercăm împreună să ne transformăm în acele persoane care iubesc diminețile și pe care toți ceilalți le invidiază. Ce spui? Încercăm?

Trucuri care te ajuta sa iubesti diminetile

sursa foto: shutterstock/by vadim georgiev

Trucuri care te ajută să iubești diminețile

1. Dezvoltă o rutină de noapte. O dimineață bună se cunoaște de cu seară. Înainte să te pui în pat, asigură-te că ai tras draperiile astfel încât razele soarelui de dimineață să pătrundă cât trebuie în camera în care dormi. În plus, ai face bine să îți induci o stare de împlinire și de liniște care te va însoți pe toată durata somnului și te va ajuta să te trezești la fel cum ai adormit.

Citește și:

2. Provoacă-ți un somn profund. Gata cu trezitul de 5 ori pe noapte! Gata cu mai puțin de 8 ore de somn pe noapte! Este timpul să îți respecți organismul și să te respecți pe tine însăți. Corpul tău îți va spune câte ore ai nevoie de odihnă, trebuie doar să îl asculți. Dacă îți este greu să adormi, încearcă să introduci mai multe exerciții fizice pe timp de zi și să reduci lumina ecranelor pe timp de seară.

3. Fii propriul ceas deșteptător. Nu este întocmai o modalitate ușoară, însă un singur exercițiu poate aduce reușita. Rețea: trezește-te în fiecare zi la aceeași oră, chiar și în weekend-uri sau în vacanțe. O să îți fie greu la început, dar îți vei mulțumi mai târziu, când vei constata că nu îți mai este greu să te trezești dimineața.

Citește și:

8 ore de somn

sursa foto: shutterstock/by oatawa

4. Oferă-ți un moment de respiro înainte să te dai jos din pat. În loc să te trezești cu telefonul în mână, răsfoind rețelele de socializare sau verificând e-mail-ul, mai bine rămâi întinsă în pat și respiră. Da, pur și simplu respiră în timp ce ții ochii deschiși. Uneori, o aparent banală respirație poate reduce intensitatea stresului. Folosește-te de această prima respirație de la prima oră a dimineții pentru a verifica cum te simți și dacă este nevoie de o ajustare.

5. Hrănește-te și hidratează-te. Știu că te-ai săturat să mai auzi asta, dar este pe bună dreptate. Nu sări niciodată peste micul dejun! Bucură-te de un mic dejun sănătos și ușor de digerat, și nu uita de paharul de apă (cu lămâie sau fără, după preferințe) pe care trebuie să îl bei pe stomacul gol.

Citește și:

6. Salută soarele. A saluta soarele dimineața înseamnă, de fapt, să te ridici în picioare și să faci câteva exerciții de întinere în timp ce stai cu fața la fereastră. Corpul tău va simți energia cum pătrunde în el și se va simți eliberat de orice tip de presiune sau amorțeală.

sursa foto front page: shutterstock/by oatawa

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.