Setari Cookie-uri

3 motive pentru a nu-ți plânge niciodată de milă

Unul dintre factorii care fac pe oameni puternici din punct de vedere mental este capacitatea lor de a-și păstra încrederea indiferent de situație. Asta nu înseamnă că nu trăiesc senzația de frică însă știu cum să se confrunte cu aceasta.

De asemenea, detectează din timp ceea ce i-ar putea face să își piardă stima de sine, acționează corespunzător și niciodată nu își plâng de milă.

A-ți plânge de milă este unul dintre cele mai distructive obiceiuri care fac oamenii lipsiți de putere în fața celor mai mici obstacole. Persoanele care își plâng de milă acumulează energie negativă. Ele nu realizează că viața este făcută din contraste, inclusiv pierderea și câștigul. Consideră că viața este o luptă care trebuie întotdeauna câștigată. Iar când nu câștigă, consideră că este ceva e în neregulă cu ele.

Motive pentru a nu iti plange niciodata de mila

Plânsul de milă are un impact negativ asupra productivității unei persoane pentru că diminuează stima de sine și încrederea în propriile forțe, generând o stare de apatie. Implicit, pot apărea probleme la locul de muncă, pe care, de cele mai mule ori, persoana le aduce acasă. Cu cât cineva își plânge mai mult de milă, cu atât motivația și dorința de a face ceva pentru a rupe cercul vicios, scad.

Citește și:

Cel de-al treilea efect negativ al obiceiului de a-ți plânge de milă îl reprezintă faptul că acesta împiedica o persoană să învețe din provocări și greutăți. Orice greșeală poate fi folosite în avantajul cuiva atunci când este folosită ca un prilej de învățare și creștere. Atunci când intervin abordarea posturii de victimă și plânsul de milă, această oportunitate dispare

Persoanele puternice din punct de vedere mental văd întotdeauna partea plină a paharului și oportunități în fiecare provocare chiar dacă nu se simt neapărat în cea mai bună formă. Simt durerea lor apoi își continuă drumul pentru a găsi spațiul care le permite să crească.

Să fii puternică din punct de vedere mental nu este vorba de a nu face greșeli. Din conră, este vorba de a face față greșelilor și de a le folosi întotdeauna în avantajul tău. Fără a te gândi nici măcar o singură clipă să abordezi atitudinea destructivă a plânsului de milă.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by iakunichkin stanislav

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.