Setari Cookie-uri

3 metode simple pentru a te împământa

Ți se întâmplă să te simți cu capul în nori sau aeriană? Sau să îți simți picioarele grele ca de plumb astfel încât îți este greu să te miști? În ambele situații ai la îndemână o soluție foarte simplă pe care obișnuiau să practice vechile popoare păstrătoare de tradiții.

Este vorba de împământare, un proces pe care îl poți face oriunde și în orice moment al zilei. Și asta pentru că ține foarte mult nu doar de modul în care este creat Universul - suntem interconectați cu totul, îți aminești? - dar și de puterea incredibilă a imaginației tale.

Prin împământare, trupul nostru devine mai puternic, permițându-i sufletului să își ducă la bun sfârșit misiunile. De aceea, împământarea, mai ales la începutul zilei este o practică extrem de benefică. Totul este să ne îndreptăm atenția asupra corpului nostru și a pământului pe care pășim. Fiecare dintre noi are o mamă biologică însă suntem în egală măsură fiicele Mamei Pământ. Iată trei meode prin care te poți împământa.

Citește și:

Plimba-te desculta

sursa foto: shutterstock/by marina shin

1. Plimbă-te desculță prin iarbă. Profită de zilele calde și plăcute de octombrie pentru a te plimba desculță. Lasă iarba încă verde să îți mângâie tălpile sau dă o fugă până la mare, mai ales că plaja e acum toată a ta, și plimbă-te pe nisip. Orice clipă petrecută în afara orașului contribuie la starea ta de sănătate. Trupul tău, inclusiv tenul, îți va fi foarte recunoscător.

2. Conștientizează-ți respirația. Respirația nu înseamnă doar viață dar și un minunat instrument pentru a reveni în clipa prezentă, a potoli gândurile și a ne împământa. O variantă simplă de a te împământa este aceea de a-ți concentra atenția asupra respirației timp de zece inspirații și respirații consecutive. Atunci când faci asta, te simți mult mai conectată cu trupul tău. Concentrează-te asupra senzațiilor pe care le simți în acesta, din câmp până în picioare. Explorează-te și pune-ți întrebări.

Citește și:

3. Imaginează-ți că din tălpile tale cresc rădăcini. Acestea coboară până în adâncul Pământului. Ele se mișcă odată cu noi și, în același timp, ne ajută să rămânem împământate și previn astfel apariția senzației de a fi cu capul în nori. Primești energia Pămânului dar și energia Soarelui iar corpul tău devine templul în care are loc această uniune sacră.

metode simple pentru a te impamanta

sursa foto front page: shutterstock/by petar paunchev

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.