Setari Cookie-uri

4 tipuri de oameni de care să fugi întotdeauna

Faptul că un an nu a fost tocmai satisfăcător se datorează într-o oarecare măsură și oamenilor care fac parte din viața noastră sau cu care am interacționat. Oamenii vin și pleacă, se spune că cei care rămân sunt cei buni, dar asta nu înseamnă și că sunt oamenii care au o influență bună asupra noastră.

Este posibil ca printre membrii familiei și bunii tăi prieteni să fie câțiva a căror prezență îți face mai mult rău decât bine. În cazul lor, ideal este să ajungeți la o învoială și să le explici ce anume din atitudinea lor nu este sănătos și nu îți faci nici ție, dar nici lor bine, iar atunci când vă întâlniți să păstrați o atmosferă veselă, colorată și liniștită.

De cealaltă parte, sunt persoanele care îți ies în cale în fiecare zi sau colegii de muncă. Aici este bine să știi că nu ești obligată să îi suporți pe toți și că ai dreptul să alegi în compania cui să rămâi și de cine să fugi, pentru că, dacă nu o vei face, ei se vor hrăni cu psihicul și sufletul tău și vei ajunge să nu mai înțelegi unde a dispărut persoana minunată care ai fost cândva.

Citește și:

Tipuri de oameni

Așadar, iată care sunt cele patru tipuri de oameni de care trebuie să fugi în 2019:

1. Oamenii negativi

Oameni negativi cred că găsim la tot pasul. Poate chiar și tu ești una dintre ei, dar important este că vrei să faci o schimbare. În timpul procesului de schimbare, de eliminare a gândurilor negative și introducerea unor imagini vii, pozitive, este sănătos să ții cât mai departe persoanele care altceva nu fac decât să îți ofere știri de ultimă oră înfricoșătoare. Nu înseamnă că ești o persoană mai puțin bună dacă nu îți mai găsești timp să asculți negativismul lor. Ori de câte ori vezi că începe să se schimbe direcția conversației, tu fă în așa fel încât să o menții într-un punct sănătos. Sau pleacă.

Citește și:

2. Oamenii agitați

Știi persoanele alea care sunt mereu parcă pe fugă, mereu grăbite, vorbesc mult, tare, repede și gesticulează la fel?! Ei bine, persoanele de genul nu au întotdeauna o influență bună. Este de apreciat faptul că au oarecum o energie de invidiat, par mereu pline de viață și puse pe acțiune, dar după o întâlnire sau o simplă discuție cu ele, tu s-ar putea să te simți că și cum te-a lovit un tren. Agitația este ceva cu care ei s-au obișnuit, le face bine, sau cel puțin asta este impresia lor, însă tu s-ar putea să acumulezi câteva frustrări și te vei simți extenuatță după fiecare întâlnire cu ei.

3. Oamenii care nu te ridică

Nu spun că trebuie să alegi oamenii după anumite criterii, să ții lângă tine doar persoane de la care consideri că ai ceva de învățat, spun doar că sunt unii oameni care, prin pesimismul lor, ori invidie, nu vor face altceva decât să îți bage în cap idei și păreri care nu te vor ajuta în niciun fel să evoluezi sau să te simți mai bine. Unora parcă le place mai mult să te vadă victimă așa că vor face și spune lucruri care să te facă să te simți prost dacă încerci să fii mai bună. Ține aproape oameni care visează împreun cu tine, care speră alături de tine și se entuziasmează pentru fiecare reușită a ta.

Citește și:

Tipuri de oameni

4. Oamenii care îți “sug” energia

Sunt așa-zișii vampiri energetici. Acest tip de om este probabil cel care poate să îți facă cel mai mult rău, în special dacă și tu ești o persoană empatică și nu ai un zid de protecție în jurul tău. Este de apreciat faptul că ești o bună ascultătoare, că îți pasă de ceilalți și intenția ta este să îi ajuți pe fiecare în parte, dar este suficient! Nu este cazul să preiei asupra ta tot și în timp ce îl faci pe celălalt să se simtă mai bine, tu să cazi.

Concluzia: fugi de acolo de unde nu îți este bine dacă vrei să te salvezi!

sursa foto front page: by benjavisa ruangvaree

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.