Setari Cookie-uri

3 pași către fericire

Fericirea ta stă în mâinile tale sau, mai precis, în cerierul tău și în chimia acestuia. Iată ce poți face pentru a-ți programa creierul pentru fericire. 

Fericirea ta stă în mâinile tale sau, mai precis, în cerierul tău și în chimia acestuia. Iată ce poți face pentru a-ți programa creierul pentru fericire.

1. Apasă butoanele de fericire ale creierului

Creierul tău este foarte puternic. La fel și mintea. Insă dacă le permiți să ia conducerea și să îți asigure fericirea, nu vei fi foarte mulțumită de ceea ce face.

Mintea tinde să favorizeze gândurile negative și nu doar din cauza mass-media. Se pare că este vorba de un un avantaj evolutiv care a asigurat supraviețuirea oamenilor primitivi, făcându-i prudenți și atenți la mediul înconjurător.

Poți ieși din tiparele de gândire negative creând noi circuite neuronale bazate pe apreciere și recunoștință. Aceasta din urmă stimulează producerea de serotonină.

Citește și:

2. Acceptă-te așa cum ești, cu imperfecțiunile tale

Cele mai multe dintre noi se străduiesc să fie perfecte chiar dacă nu recunosc sau nu conștientizează.

Această situație ne dă o stare de anxietate constantă. Ne face să ne simțim ca și cum am fi întotdeauna cu un pas în urmă sau am urmări ceva ce nu putem atinge.

Vom continua mereu ceva, căutăm întotdeauna căi de a fi mai buni, de a rezolva ceva, că suntem mereu în concurență. Aceasta este cea mai mare forță din viața noastră, pentru a obține lucrul care ne va face întregi, suficient, demni. Și asta stă în calea fericirii noastre.

In loc să cauți perfecțiunea, caută ceea ce este cel mai bine sau mai bun pentru tine într-un anumit moment. Astfel, nivelul de dopamină din creierul tău va crește, te vei simți în control și vei reuși să îți atingi obiectivele. Nu în ultimul rând, te vei simți mai fericită.

Citește și:

3. Nu evita contactul uman

Atinge, îmbrățișează, bate pe umăr, ține-te de mână sau dă noroc cu cineva zilnic. Atingerea umană este o nevoie a noastră de bază. Se spune că pentru bunăstarea noastră fizică, este mai importantă chiar decât mâncarea.

Dacă vrei să testezi dacă este sau nu adevărat, gândește-te la un moment în care te-ai despărțit de cineva pe care l-ai iubit. Nu-i așa că ți-ai pierdut pofta de mâncare și singura ta dorință a fost să te împaci?

Desigur, pentru supraviețuire hrana și apa sunt mai importante dar pentru psihicul nostru elementul hrănitor primordial este legătura umană.

Foto by Pressmaster via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.