Setari Cookie-uri

9 adevăruri care te vor scuti de multă durere

Fie că vrei acum să crezi sau nu, viața, deși ne este scrisă deja acolo undeva Sus, este în mâinile noastre și o putem manevra după placul inimii noastre. Noi alegem cu cine ne petrecem timpul, noi ne alegem unde vrem să muncim, noi alegem dacă acum ne plictisim sau nu, dacă râdem sau nu... viața doar așteaptă să fie trăită după cum vrea fiecare.

Durerea vine și nu întreabă pe nimeni, asta e, trebuie să o suportăm și pe ea, însă dacă vrem să fim mai puțin afectate de ce se întâmplă, sunt câteva simple adevăruri pe care trebuie să le avem în vedere.

adevaruri care te vor scuti de multa durere

sursa foto: shutterstock/by kuznetcov konstantin

1. Doi oameni pot privi în aceeași direcție și să vadă diferit

Sau pot privi același obiect și să remarce lucruri diferite la el. Acceptă asta și nu vei mai suferi data viitoare când simți că nu ești pe aceeași lungime de undă cu ceilalți, când parc nimeni nu te mai înțelege. Fiecare are dreptul să privească lucrurile din perspectiva sa. Poți să nu fii de acord cu asta, dar să le accepți părere. Așa cum ei o vor face cu tine.

2. Vedem viața așa cum ne vedem pe noi, nu așa cum este ea

Citește și:

Ne uităm la viață prin propriile noastre filtre, prin experiențele trăite, prin credințele și paradigmele noastre. Vedem totul și toată lumea prin obiectivul nostru subiectiv unic care se formează de când eram mici. După cum scrie Marcel Proust, uneori, călătoria reală a descoperirii nu constă în a vedea peisaje noi, ci în a avea ochi noi. Dacă suntem suficient de curajoși pentru a îndepărta lentila prin care vedem în prezent o situație, am putea descoperi ceva care merită privit, pe care nu l-am văzut înainte. Acest lucru este valabil pentru opinii și sfaturi.

3. Oamenii se schimbă

Dar știai asta deja, nu?! De cele mai multe ori, ajunși într-un punct al maturității noastre, ne dorim să rămânem așa, dar uităm că suntem proiectați să creștem și să evoluăm. Ne este permis să ne schimbăm, oricât de tare ne-ar deranja asta sau i-ar deranja pe ceilalți. Trebuie să acceptăm că noi ne schimbăm și că oamenii din jurul nostru se schimbă. Trebuie să permitem ca acest lucru să se întâmple.

Citește și:

4. Oamenii vin în viața noastră pentru o zi, o săptămână, o lună, un sezon, un an sau poate chiar mai mult, întotdeauna ca să ne învețe ceva

Mulțumește-le întotdeauna, chiar dacă unii dintre ei vor pleca lăsând în urma lor un gol și multă durere. Locul lor nu a fost lângă tine, iar dacă au plecat, au făcut-o pentru că așa trebuia să se întâmple, pentru că misiunea lor s-a terminat în ceea ce te privește. Gândește-te la final cu ce ai rămas de la ei, ce te-au învățat, ce lecție ai primit.

5. Ai dreptul să închizi uși pentru a te proteja, dar nu dori răul nimănui

Inimile multora dintre noi sunt mari și primitoare, primesc cu drag și încredere pe oricine bate la ușă sau chiar se strecoară cu forța. Doar că unele vizite dăunează grav inimii, motiv pentru care trebuie să ai mai multă grijă cui îi permiți să intre. Dacă o persoană nu face altceva decât să îți fure fericirea și energia, mai bine las-o afară. Dar nu uita, fiecare are dreptul la o primă încercare, mai departe este alegerea ta dacă îi oferi o cazare pe o perioadă nedeterminată sau închizi ușa după prima abatere.

Citește și:

6. Vei fi dispusă să faci mai multe pentru ceilalți decât o vor face ei pentru tine

De aceea, cel mai bine este să oferi și să faci fără să primești ceva la schimb. Oferă, ajută și lasă-ți inima să se bucure pentru bunătatea de care a dat dovadă, dar nu te aștepta să fii răsplătită cu aceeași monedă. Recompensa va veni, dar nu sub aceeași formă și nu de la aceleași persoane.

7. Faptele vorbesc mai tare decât cuvintele

Putem să avem cele mai bun intenții din lume, “problema” este că viața este măsurată prin acțiunile fiecărui om în parte. Dacă vrei să faci bine, dar nu arăți acest lucru, nimeni nu îți va citi gândurile. Se aplică și în cazul relațiilor de prietenie, nu este suficient ca cineva să se gândească la tine și să îți transmită prin puterea minții energie pozitiv sau ce ai tu nevoie, știi că cel mai bine ți-ar fi dacă l-ai avea alături. La sfârșitul zilei, ceea ce facem contează.

Citește și:

Fiecare om duce o lupta

sursa foto: shutterstock/by maya kruchankova

8. Fiecare om duce o luptă de care nimeni nu știe

Să înțelegi acest lucru te va ajuta să fii o persoană mai bună mai răbdătoare și empatică, o persoană mai puțin critică și dură. Ține minte că unii dintre noi nu arată ce simt cu adevărat și își ascund durerea sub măști vesele.

9. Relațiile, prieteniile și parteneriatele nu funcționează până nu funcționăm noi

Dacă o persoană a fost alături de noi ani întregi sau am lucrat într-un birou o bună perioadă de timp, nu înseamnă că nu se poate ajunge la un sfârșit. Dacă vrei să păstrezi un loc de muncă, dacă vrei să păstrezi o relație de prietenie sau pe cineva în viața ta, trebuie să arăți acest lucru. Da, trebuie chiar să depui și mici eforturi. Fii prezentă fizic, implică-te, oferă tot ce ai mai bun, nu aștepta doar din partea celuilalt. În orice tip de relația, doi oameni țin de un fie, unul la un capăt, celălalt la un capăt, pentru ca firul să stea întins, așa cum e norma, ambii trebuie să tragă de partea lui de fir, altfel nu va funcționa.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by dzhulbee

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.