Setari Cookie-uri

13 învățături de la Sathya Sai Baba pentru a-ți regăsi calea către inima ta

Finalul şi consecinţa fiecărui act este şi trebuie să fie înţelepciunea! Progresul individului constă în activitatea făcută cu discriminare.

Atunci când a dorit să îsi regăsească sufletul, lumea vestică s-a întors către înțelepciunea orientală. Sathya Sai Baba este unul dintre cei mai luminați învățători spirituali ai acestei lumi. Iată câteva dintre învățăturile sale care te vor ajuta și pe tine în drumul tău către inima ta.

  1. Trebuie distrusă complet percepţia de “eu” separat!… Atunci când sunteţi ferm stabiliţi în sentimentul de Unul, simţiţi că nimic nu este separat.
  2. Când totul este Unul, de ce să-l căutăm pe altul?
  3. Febrele provin din cauza acțiunilor tale; acestea prosperă din cauza modurilor greșite de viață și de alimentație; acestea sporesc odată cu creșterea unui astfel de comportament greșit.
  4. În faţa morţii, poziţia, orgoliul şi puterea, toate dispar.
  5. Moartea nu va lăsa în urmă pe nimeni, oricine ar fi el. Ea continuă să ameninţe pe toţi; dacă azi este rândul altcuiva, mâine este al tău.
  6. Trupul trebuie îngrijit ca fiind un vehicul… Dar nu uita, tu nu eşti trupul; trupul nu eşti tu.
  7. Acest corp nu este decât un instrument, o unealtă dată de către Dumnezeu. Folosiţi-l în acest scop!
  8. Finalul şi consecinţa fiecărui act este şi trebuie să fie înţelepciunea! Progresul individului constă în activitatea făcută cu discriminare.
  9. Evită în comportamentul tau, în acțiunile tale și în vorbele tale toate semnele dorinței de a răni, de a insulta pe alții, sau de a provoca pierderi sau mizerie altora.
  10. Când cineva al cărui comportament nu îl apreciezi vine la tine, nu e nevoie să îl dezaprobi; nu este nevoie să râzi de el sau să îi arăţi dispreţ. Este suficient dacă continui să îţi vezi de treaba ta, rămânând neafectat de sosirea lui. Lăsaţi-i pe cei al căror comportament nu îl apreciaţi să îşi urmeze calea lor, lăsaţi-i în pace.
  11. Cel neatașat are dragoste adevarată pentru toți.
  12. (Omul trebuie să dobândească) atitudinea de toleranţă, care refuză să fie afectat sau îndurerat atunci când este mâhnit de necazuri şi pierderi, de ingratitudinea şi răutatea altora. De fapt, este fericit şi calm, pentru că ştie că acestea sunt rezultatele acţiunilor proprii care se întorc acum la el, iar el se uită la cei care i-au provocat mizeria ca la prieteni şi binevoitori. Acesta nu se răzbună, nici nu le doreşte răul. El suportă toate loviturile cu răbdare şi plăcere.
  13. Reacţiile naturale ale unei persoane, oricine ar fi el, atunci când cineva îl răneşte, este de a răni în schimb, atunci când cineva îi cauzează daune, de a face rău şi atunci când cineva îl insultă, să insulte înapoi prin diferite mijloace.

foto: By marvent, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.