Setari Cookie-uri

Advertorial Cum traducem starea de bine în situații de criză?

Vorbim astăzi prin prisma antreprenorului român care nu și-a suspendat activitatea, care se ambiționează să reziste și să ofere sprijin celor care acum au nevoie. Traduce.re- www.traduce.re este biroul de traduceri care face față crizei în continuare și inspiră colaboratorii și clienții să facă la fel. Marele secret? Menținerea unei stări de bine, a focusului pe acțiune și pe viitor.

De ce vorbește un birou de traduceri despre starea de bine?

Traduce.re vorbește despre starea de bine pentru că a învățat să facă asta în fiecare zi: așa cum traduce documente, a învățat să traducă sensul negativ al experiențelor neplăcute și să descopere partea bună a lor. Acolo unde avem negativ, avem întotdeauna și pozitiv.

În plus, Traduce.re a luat naștere în anul 2006 și a mai trecut printr-o criză, la nici doi ani de la înființare. A trecut cu bine prin ea, deși nu i-a fost ușor. Apoi, activează într-un mediu extrem de concurențial și, într-un asemenea mediu, majoritatea doar rezistă, nu își mai fac planuri să și crească. Traduce.re a și rezistat, a și crescut, iar acum rezistă încă unei crize.

Ce poți face, ca antreprenor, să îți protejezi afacerea în această perioadă?

Dacă ne uităm la modelul de business pe care l-am luat astăzi drept exemplu, putem spune că oamenii, adică echipa, ocupă primul loc pe lista priorităților. Așadar, Traduce.re și-a protejat traducătorii interni fără a lua vreo măsură drastică și astfel, aceștia și-au păstrat locul de muncă. Au venit în sprijinul clienților cu tarife reduse și își continuă colaborările cu ajutorul serviciilor de curierat pentru legalizarea documentelor – totul în condițiile impuse de reglementările actuale.

Activitatea poate continua dacă mai există și cea mai mică cerere pentru că, orice te menține acum în piață este extrem de valoros ca să nu dispari complet. Este mai ușor să treci cu greu – dar să treci – decât să te oprești și să o iei apoi de la capăt, mai ales că nu poate estima nimeni când se va termina această criză.

La ce ne folosește o stare de bine în perioada de criză?

Probabil pare nerealist sau chiar hilar dar explicația este aceea că, dintr-o stare de frică, panică, anxietate nu vom putea niciodată să luăm decizii bune. Sau, chiar dacă le luăm, acestea sunt cazuri excepționale. Creierul găsește soluțiile potrivite atunci când este relaxat și își poate accesa un număr cât mai mare de resurse. Când este în stare de panică, va lua doar măsurile care ne salvează pe moment, fără viziune pe termen lung.

De ce este important ca măsurile luate să ne fie de folos și pe termen lung? Pentru că, deși acum suntem în etapa de supraviețuire, toate acestea vor trece la un moment dat și este bine ca ceea ce facem acum să ne fie de folos și în viitor.

Unde găsim sprijin, încurajări, idei noi?

Comunitățile sunt o sursă imensă de curaj, idei de creștere și optimism. Să faci parte și să te implici în comunitățile de oameni similari ție este un lucru foarte benefic în această perioadă, și orice altă perioadă, de altfel. Există multe locuri de creștere care îți pot fi de folos. Doar o parte dintre ele sunt: Elite Business Women, Mamprenoare România, More Networking, Smart Mums, Comunitatea pentru creștere personală și profesională Tu în centru, Părinte Conștient, Totul va fi bine!, Financial Parenting, Știința banilor – Educație financiară, Puterea minții, Live A Good Life Group.

Apoi, avem familia și prietenii, de care nu trebuie să uităm în această perioadă, mai ales că avem timp suficient să îi sunăm și să povestim.

Așteptăm să treacă de la sine sau ne implicăm pentru a schimba ceva?

În timp ce așteptăm, contribuim: donăm sume de bani și produse celor care au nevoie, susținem medicii și spitalele, nu creăm panică, nu transmitem mai departe știri neverificate. Avem grijă de cei apropiați, vorbim cu oamenii, îi ascultăm și îi încurajăm. Ca să ieșim cât mai bine din această criză avem nevoie să fim uniți și să ne susținem unii pe ceilalți.

Donațiile și orice formă de sprijin față de societate ne oferă o stare de bine, din care apoi putem acționa conștient spre a ne face traiul mai ușor. Nici nu știi cât bine poți face ajutând pe cineva!

Totul va trece. Important este ceea ce facem până la final, ca să ne fie cât mai bine atât acum, cât și atunci.

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.