Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.
Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.
Legume gatite la aburi
Ingrediente pentru 4 persoane
3 buchetele de broccoli
100 g de mazare congelata
4 cartofi roz
un ardei rosu
2 dovlecei mici
2 cepe
3 catei de usturoi tocati marunt
o lingura de patrunjel tocat
sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru sos
un pahar mic de ulei de masline
o lingura de boia de ardei dulce
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Curatati legumele si taiati-le in bucati mari. Taiati ceapa in jumatate. Asezati toate legumele in recipientul superior al aparatului, apoi adaugati verdeata si asezonati cu sare si piper dupa gust. Lasati legumele sa fiarba la aburi timp de aproximativ 40 de minute. Intre timp, pregatiti sosul pe care-l veti servi alaturi de legume. Intr-un bol, puneti usturoiul pisat, boiaua de ardei dulce si adaugati treptat uleiul de masline. Atentie! Acest sos nu se prepara ca o maioneza. Stropiti apoi legumele cu acest amestec si serviti alaturi de chiftelutele gatite la aburi.
Secretele Chef-ului: Pentru un plus de savoare, dar si mai multe calorii, puteti adauga si o lingura de smantana peste legume.
Legume gatite la aburi
Ingrediente pentru 4 persoane
100 g de mazare congelata
4 cartofi roz
un ardei rosu
2 dovlecei mici
2 cepe
3 catei de usturoi tocati marunt
o lingura de patrunjel tocat
sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru sos
un pahar mic de ulei de masline
o lingura de boia de ardei dulce
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Curatati legumele si taiati-le in bucati mari. Taiati ceapa in jumatate. Asezati toate legumele in recipientul superior al aparatului, apoi adaugati verdeata si asezonati cu sare si piper dupa gust. Lasati legumele sa fiarba la aburi timp de aproximativ 40 de minute. Intre timp, pregatiti sosul pe care-l veti servi alaturi de legume. Intr-un bol, puneti usturoiul pisat, boiaua de ardei dulce si adaugati treptat uleiul de masline. Atentie! Acest sos nu se prepara ca o maioneza. Stropiti apoi legumele cu acest amestec si serviti alaturi de chiftelutele gatite la aburi.
Secretele Chef-ului: Pentru un plus de savoare, dar si mai multe calorii, puteti adauga si o lingura de smantana peste legume.
Citește și:
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 40 de rețete de post - idei delicioase pentru o alimentație sănătoasă
- Asia Fest ajunge pentru prima dată la Brașov, 1-3 august, trei zile de cultură și gastronomie asiatică în inima orașului
- Leurda: Beneficii pentru sănătate și idei de utilizare în bucătărie