Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie Secrete de Chef si va recomanda reteta zilei.
Rosii umplute cu spanac
Ingrediente:
1. 4 rosii mari carnoase
2. 400 g spanac proaspat
3. 1 lingura de mustar fin
4. 150 g cas proaspat
5. 2 oua
6. Sare si piper
7. Un pic de nucsoara rasa
8. Patru portii, pregatire: 15 min., durata de preparare: 10+20 min.
1. Spalati spanacul si gatiti-l 10 min. la aburi. Pt. a elimina apa de prisos scurgeti spanacul preparat la aburi intr-o sita, dupa care il taiati.
2. Scoateti din tomate „capacelele” (partea superioara). Scoateti semintele si miezul. Sarati cavitatea interioara a tomatelor.
3. Amestecati ouale cu casul proaspat. Adaugati spanacul, amestecati, sarati, piperati si adaugati nucsoara rasa in amestecul obtinut. Umpleti rosiile cu acest amestec, puneti-le capacul si asezati-le in castronul mare de la aparatul de gatit cu aburi. Gatit la aburi pt. 20 min. Felul gatit se serveste fierbinte la masa.
Valoare nutritiva:
Acest preparat contine calciu (branza si spanac) si doza zilnica recomandata de vitamina A (spanac).
Valoare energetica:
1 portie contine 127 kkal
Proteine: 9 g; glucide: 6 g; carbohidrati: 10 g