Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie Secrete de Chef si va recomanda reteta zilei.
Legume in stil chinezesc, gatite la aburi
Ingrediente:
150 g boabe soia proaspata
150 ciuperci negre chinezesti uscate
150 g morcov
½ capatana salata chinezeasca
100 g miez de palmier conservat (facultativ)
8 stiuleti de porumb de lapte
1 bucata ardei gras
2 linguri sos de soia
2 linguri coriandru proaspat taiat marunt
Piper alb
Patru portii, pregatire: 20 min., durata de preparare: 30 min.
1. Puneti ciupercile in apa la temperatura camerei pt. 30 min.
2. Scurgeti lichidul din conserva cu miez de palmier. Spalati boabele de soia si lasati lichidul sa se scurga. Curatati morcovul si taiati-l in bucati dreptunghiulare. Curatati ardeiul gras de seminte si taiati-l in cubulete.
3. Puneti legumele si ciupercile in castronul mare al aparatului de gatit la aburi si preparati-le la aburi 20 min. Inainte de a fi servite turnati pe legume sosul de soia, condimentati cu piper alb si presarati cu coriandrul taiat marunt.
Valoare nutritiva:
Acest preparat contine fibre nutritive, vitaminele A si B9, precum si cca. Jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina C (ardei gras).
Valoare energetica:
1 portie contine 108 kkal
Proteine: 6 g; glucide: 0,75; carbohidrati: 19 g
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Nestlé sondează obiceiurile românilor la masă Cine decide ce mâncăm azi și de câte ori? La ce folosește NutriPorția în acest caz
- Cori Grămescu dezvăluie costurile ascunse ale obezității, dar mai ales cum le putem evita
- Festivalul bucătăriilor asiatice ASIAN FOOD FEST are loc în București, între 21 și 23 iulie