Reteta zilei: Dovlecei cu patrunjel

Reteta zilei: Dovlecei cu patrunjel
Kudika
10 Iunie 2010

Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie äSecrete de Chefö si va recomanda reteta zilei.


Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.

Dovlecei cu patrunjel

Ingrediente:

800 g dovlecei
30 g unt
3 catei de usturoi
patrunjel
Sare si piper

Patru portii, pregatire: 10 min., durata de preparare: 20 min.

1. Spalati dovleceii si taiati in bucati cu o grosime de 5 mm.
2. Puneti dovleceii taiati in castronul mare al aparatului de gatit cu aburi si preparati-i pt. 20 min.
3. Asezati dovleceii astfel preparati pe platou si turnati untul topit. Presarati patrunjelul taiat marunt si usturoiul. Se serveste imediat.

Valoare nutritiva:

Acest preparat contine jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina A (dovlecei si unt) si vitamina C (patrunjel).

Valoare energetica:

1 portie contine 90 kkal
Proteine: 4 g; glucide: 7 g; carbohidrati: 4 g

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri