Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.

Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.
File de porc in sos de piper
Ingrediente:
400 g file de porc sau muschi de porc
5 boabe de piper
Pentru sos
200 ml smantana
50 ml Madeira
1 lingura pasta de tomate
Sare si piper
Patru portii, pregatire: 15 min., durata de preparare: 17 min.
1. Se taie carnea de porc in bucati cu o grosime de 1 cm, se sareaza si se presara piperul macinat. Se aseaza in tava aparatului si se prepara cca. 17 min.
2. Cu 5 min. inainte de finalizarea prepararii adaugati smantana, Madeira si pasta de tomate. Sarati, piperati si amestecati incet.
3. Carnea astfel preparata se serveste la masa pe un platou incalzit si se toarna sosul format in procesul de gatire.
Valoare nutritiva:
Acest preparat contine proteine, fier si vitamine din grupa B.
Valoare energetica:
1 portie contine 351 kkal
Proteine: 37 g; glucide: 21 g; carbohidrati: 2 g
