Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie Secrete de Chef si va recomanda reteta zilei.
Pui cu dovlecei
Ingrediente:
4 bucati file de pui (fiecare cu o greutate de cca. 150 g)
2 dovlecei de dimensiuni mici
1 jumatate de ardei gras verde
1 jumatate de ardei gras galben
1 rosie mare
1 lingurita cu ghimber pisat
Sare si piper
20 g masline negre sau verzi
Patru portii, pregatire: 15 min., durata de preparare: 20-25 min.
1. Taiati dovleceii de-a lungul in 8 felii.
2. Puneti fiecare bucata de file de pui intre 2 felii de dovlecel. Rulati si fixati cu scobitori sau legati cu ata de bucatarie. Taiati cubulete ardeiul gras si rosia.
3. Asezati rulourile de pui, ardeiul gras si bucatile de rosie in tava aparatului. Potriviti de sare si piper. Gatiti la aburi timp de 20 – 25 min. Inainte de a se servi la masa presarati pe felul preparat ghimberul pisat si decorati cu masline.
Valoare nutritiva:
Acest preparat este o sursa bogata in proteine, fier si vitamine din grupa B.
Valoare energetica:
1 portie contine 224 kkal
Proteine: 35 g; glucide: 8 g; carbohidrati: 3 g
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Bucătăria tradițională din Antalya: Explorări culinare în inima Turciei
- Începe ASIA FEST- Ediția a X-a, între 22 și 24 septembrie, la Arena Națională din București
- Festivalul bucătăriilor asiatice ASIAN FOOD FEST are loc în București, între 21 și 23 iulie