Cea mai frumoasa poveste coreeana vine la Bucuresti in pasi de balet

Cea mai frumoasa poveste coreeana vine la Bucuresti in pasi de balet
Kudika
8 Iulie 2010

40 de balerini legendari ai The Korean Ballet Theatre vor evolua in premiera pe 13 iulie la Palatul National al Copiilor din Bucuresti intr-o poveste coreeana fascinanta, desprinsa de pe panzele unei picturi extrem de apreciata. Este vorba despre Mongyuwondo adica ôO calatorie de vis pe taramul piersicilor infloritiö.

Mongyuwondo reprezinta de fapt un peisaj, o capodopera a Utopiei orientale ce a fost pictata de maestrul An Kyon al Dinastiei Chosun de la inceputul secolului al XV-lea. An Kyon si-a finalizat capodopera in numai trei zile, plecand de la visul printului Al Pyong pe care acesta i l-a descris, referitor la un taram pe care il visase anterior.

Peisajul este compus din 4 parti distincte, foarte bine sincronizate. Astfel, de la stanga la dreapta, pictura ilustreaza Realitatea. La exteriorul si interiorul intrarii in acest taram utopic gasim Lumea Ideala.

Cu toate ca aceasta lucrare istorica are varsta de peste cinci secole (se presupune ca a fost creata in anul 1447), pictura inca mai are sens pentru noi, oferindu-ne o lectie importanta despre vanitatea puterii si iluzie la care am fost martori de nenumarate ori

Imediat dupa vizionarea acestei capodopere, directorul Suh a conceput o idee coregrafica desavarsita pentru ca povestea din spatele peisajului sa ia nastere prin intermediul pasilor de dans. Interpretarea originala a dansului este gandita prin prisma punctului de vedere al printului Al Pyong si isi exprima diviziunea dintre ideal si real, care nu poate fi redusa sub nicio forma. Ramasite istorice esentiale sunt relevate alaturi de vanitatea si dorinta pentru putere a printului An Pyong lui Mongyundowondo prezinta dorinta omului si vanitatea de putere de-a lungul. Trei personaje principale apar in cadrul reprezentatiei: Suyang - Hui, Anpyeong - Yong, si sotia imaginara a lui Yong - Arang cu un efect dramatic. Arang reprezinta o alta victima a crudei lupte pentru putere a barbatilor.

MONGYUDOWONDO se transpune intr-un balet foarte apreciat la nivel mondial, compus din 2 acte si 5 scene, muzica este compusa de Han-na Lee, iar frumoasa coregrafie la fel si scenariu este facuta posibila de catre Cha-young Suh.

O frumoasa poveste care va impresiona prin intensitatea emotionala pe care o reda audientei. Va anuntam ca biletele pentru acest eveniment au fost puse deja in vanzare si sunt disponibile in reteaua Vreau Bilet - et. 2 - Unirea Shopping Center, si Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, Pasajul Universitatii – Agentia Trident Touring, la Palatul National al Copiilor si online pe www.vreaubilet.ro. Preturile biletelor variaza intre 50 si 70 de Lei, in functie de categoria de loc.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri