Setari Cookie-uri

Cea mai frumoasa poveste coreeana vine la Bucuresti in pasi de balet

40 de balerini legendari ai The Korean Ballet Theatre vor evolua in premiera pe 13 iulie la Palatul National al Copiilor din Bucuresti intr-o poveste coreeana fascinanta, desprinsa de pe panzele unei picturi extrem de apreciata. Este vorba despre Mongyuwondo adica O calatorie de vis pe taramul piersicilor infloriti.

Informatii generale

Valorificata precum o veritabila opera de arta, pictura are o dubla semnificatie datorata povestii Printului An Pyong, care, pare-se, a cazut o victima a luptelor pentru putere. In plus acesta era framantat si de problemea discordiei existenta in familia sa. Din cauza lipsei de amanunte istorice, nu se stie insa cu siguranta daca intr-adevar printul a avut o dorinta neinfranata pentru putere, insa se stie ca nu era cu putin mai ambitios decat Printul Suyang.

Cu toate ca aceasta lucrare istorica are varsta de peste cinci secole (se presupune ca a fost creata in anul 1447), pictura inca mai are sens pentru noi, in secolul 21, oferindu-ne o lectie importanta despre vanitatea puterii si iluzie la care am fost martori de nenumarate ori. Si ajungem mereu la adevarul ca nu se schimba niciodata; viata este un vis, dar gol.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.