Scurtmetraje pline de Pacate Capitale la ShortsUP, sambata

Scurtmetraje pline de Pacate Capitale la ShortsUP, sambata
Kudika
7 Octombrie 2010

Cele mai äpacatoaseö si mai premiate filme scurte vor fi proiectate la Atelierul de Productie. Festivalul neconventional dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume revine sambata, 9 octombrie, de la 20.00, cu o proiectie complexa la Atelierul de Productie.

Cele mai „pacatoase” si mai premiate filme scurte vor fi proiectate la Atelierul de Productie.

Festivalul neconventional dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume revine sambata, 9 octombrie, de la 20.00, cu o proiectie complexa la Atelierul de Productie.

Programul de scurtmetraje se numeste „Pacate Capitale” si include filme premiate, controversate si pline de eroi avari, lenesi sau desfranati, care le vor provoca spectatorilor Manie, Invidie si multe hohote de ras.

Despre Cashback (r. Sean Ellis) s-a spus ca este o inovatie vizuala care-ti taie rasuflarea. O confirma 14 premii, intre care Cel mai bun scurtmetraj la Chicago International Film Festival, la Tribeca Film Festival si o nominalizare la Oscar. Regizorul britanic Sean Ellis a mai regizat un lungmetraj omonim, care a inclus scurtmetrajul - popularitatea scurtmetrajului a ramas insa mult mai mare.

Sambata, la ShortsUP, mai poate fi vazuta si productia franceza Brainstorming din 2009 (r. David Freymond), un „Matrix” al scurtmetrajelor, care ridica o intrebare incomoda: este sexul la prima intalnire un pacat de moarte? Na Wewe (r. Ivan Goldschmidt), productie belgiana din 2010, e bazat in intregime pe fapte reale – in Burundi, razboiul civil provocat de ura rasiala a dat nastere unui genocid fioros. A obtinut Premiul Publicului la Festivalul de Scurtmetraje din Brusseles.

Programul de doua ore cu filme bune in doze mici (fiecare avand de la 7 la 20 de minute) va fi completat de muzica live a celor de la Brazda lui Novac & friends, care vor propune si piese in premiera. Dupa Brazda lui Novac, experienta urbana ShortsUP continua cu SEB, unul dintre cei mai cunoscuti DJ bucuresteni.

Atelierul de Productie va fi impartit pe zone si decorat pentru fiecare dintre cele 7 pacate. Peretii vor vorbi pe limba lenesilor, avarilor, trufasilor, desfranatilor, lacomilor si maniosilor. Picturile Alexandrei Albu si decorurile realizate de Florina Isai vor crea o atmosfera memorabila, atat pentru spectatorii slabi de inger, cat si pentru cei „pacatosi”. Alexandra Albu este unul dintre artistii grafici ai avangardei bucurestene, cunoscuta in special pentru personajul Bob, care apare in picturile si instalatiile sale.

Trailerul poate fi vazut la adresa: http://shortsup.ro/ro/video/

Biletele pentru evenimentul ShortsUP de sambata pot fi cumparate la intrare si ofera acces la intregul program: filme, muzica live, expozitia de arta si happeninguri. Pretul unui bilet este 20 RON. Atelierul de Productie este situat foarte aproape de statia de metrou Timpuri Noi: Splaiul Unirii, 160.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri