Setari Cookie-uri

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor este un program european dedicat publicului larg, lansat in 2005 de catre Ministerul Comunicarii din Franta.

Un nou Eldorado, Ungaria, 2004 (76 min.)
O zi in Republica Populara Polona, Polonia, 2005 (58 min.)
La drum, Romania 1997 (45 min.)

Intrare: 5 RON

19 mai - NOAPTEA MUZEELOR

Muzeul poate fi vizitat gratuit intre orele 10:00 si 23:00.
Incepand cu ora 21.00 proiectii in aer liber ale filmelor documentare:
Ultimii tarani – nevasta cea buna, Marea Britanie, 2003 (49 min.)
Blestemul ariciului, Romania, 2004 (92 min.)
Belovy, Rusia, alb/negru, 1993.

Expozitia virtuala si lansarea albumului de fotografie Infatisarile taranului.
Cantari cu banda de Heghedusi din Bihor ....si mancari la Clubul Taranului.

Intarea este libera.

''Noaptea Muzeelor'' la Muzeul ASTRA

Complexul National Muzeal "ASTRA" se alatura, si in anul 2008, programului cultural european dedicat Noptii Muzeelor. In anul 2007, un important proiect al muzeului nostru pentru programul Capitalei Culturale Europene, intitulat Nocturna muzeala, evidentiat interesul publicului pentru prezentarea mai putin conformista a patrimoniului muzeal. Noaptea Muzeelordin acest an, dedicata in special tineretului, ofera publicului prilejul unei "petreceri" magice sub clar de luna sa unei plimbari in Muzeul "ASTRA" in cautarea ineditului.

Programul se va desfasura in mai multe puncte din Muzeul in aer liber sin unitatile din centrul orasului si va cuprinde un atelier de dansuri, un concurs interactiv de cautare a "comorii", o piesa de teatru popular, un concurs de "karaoke" pe linii melodice traditionale, concerte etno/pop/rock, vizite ghidate ale expozitiilor permanente si temporare, proiectii de filme,o degustare de bucate traditionale etc. Scopul actiunii noastre este proiectia in constiintpublicului tanar asupra valorii deosebite a muzeului ca spatiu de cunoastere, autoeducare sagrement, prin prezentarea unor activitati de divertisment cultural intr-un spatiu feeric sintr-o perspectiva non-conformista, sugerata de prezentarea programului la ore tarzii din noapte. Mai mult, tematica programului ales in acest an presupune realizarea activitatde catre tineri ... pentru tineri.

Manifestarile se vor desfasura atat in Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale "ASTRA", unde functioneaza, de peste un an, un sistem de iluminare cu spoturi, punand in evidenta monumentele, cat si in centrul orasului, la Muzeele "Franz Binder", "Emil Sigerus" si la "Muzeul Civilizatiei Transilvane" (Piata Mica 11-12 si 21-22). Vizitatorii au, astfel, posibilitatea unei perspective diferite asupra Muzeului, care impresioneaza si prin acest joc subtil al alternantei de lumina si intuneric. Organizatorii au pregatit de fapt un program mai amplu, care debuteaza in 16 mai, cu vernisarea a doua noi expozitii - "Iconografie ritualica: Icoana si Praznicarul" si "Lumina credintei... creatie" - continua cu manifestarile noptii de 17 mai si se incheie in 18 mai, de Ziua Internationala a Muzeelor, cu vernisarea unor noi monumente in Muzeul in aer liber si cu un spectacol folcloric sustinut de "Ansamblul de fluierasi si dansatori" din comuna Jiet, judetul Hunedoara, pe scena de pe lac.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.