Setari Cookie-uri

10 FAQ-uri in Vama Veche

Traditia petrecerii zilei de 1 Mai in Vama Veche este una impamantenita in subconstientul tineretului nostru, si lucrurile tot ruleaza-nainte fara vreo explicatie clara de atat de multa vreme incat acum poti vedea haladuind pe-asfalturile Vamii oameni in toata firea, fostii liceeni vamaioti care isi aduc bebelusii aici. Am fost si anul asta sa-mi serbez Ziua Muncii fara munca in coada zburdalnica a litoralului romanesc, iar Vama a fost mai plina si mai primitoare, calda si misunanda la superlativ, mai conforma cu spiritul noncomformistului rebel ca in vizitele mele anterioare.

Desigur, nu toti mugurasii societatii noastre empatizeaza cu “the Vama experience”, multi nici nu vor sa auda perspective alternative la preconceptiile cu care si-au astupat mintea – multi obisnuiti cu vacantele petrecute din copilarie prin Jupiter si alte planete adiacente. Asadar, m-am gandit sa va descriu in linii mari cum arata un weekend estival printre vamaioti cu (destula) obiectivitate jurnalistica incat nici criticii stationati in Mamaia etc. sa nu-mi conteste intentiile sau rezultatele. Rezultate pe care, de altfel, va voi lasa pe voi sa le deduceti, pe principiul “de gustibus”, dupa ce treceti “Stiati ca”-ul urmator prin filtrul propriu. P.S.: Toate perlele de mai jos provin din amintirile unor surse reale si de incredere.

Realizat de Ioanina, credit foto: Catalina Alexandra Ion (poze realizate in Vama Veche, 1 mai 2009)

9. In Vama nu e rost de betie doar de dragul betiei insa (cititi pana la capat inainte sa ma contraziceti!). Aici vii sa bei cu gasca, si daca, fireste, improvizezi o surubelnita ad-hoc pe plaja, o faci in drum spre unul dintre (concertele presarate prin) cluburi – de 1 mai au cantat Suie Paparude in Goblin, Luna Amara in Hand, Iris in Bibi Bistro, Trupa Vama in The Stage, Urma, Vita de Vie si atii pe scena stufstock-iana a nou-nascutului festival 1 Mai Mare. Club-hopping-ul (si amestecul de bauturi) nu e nicaieri mai fezabil, mai imbietor si mai la el acasa ca in Vama Veche! Chiar si abandonata de prieteni, lesinati pe undeva cu telefonul descarcat, nu ai sanse sa ramai singura prea mult timp: curand se vor infiinta in campul tau vizual un el si o ea, adolescenti zambitori de altfel. “Buna. Ai prieten?” te va intreba ea. “Nu” ii razpunzi nonsalant, aproape izbucnind in ras. Si ea il va prezenta pe prietenul ei, X, care si el este singur si neatasat. Oare nu vrei tu, o fata asa frumusica, sa-i dai si lui numarul tau de telefon? Si abia cand tipa isi va apleca buzele spre urechea ta, sa te sfatuiasca sa “gresesti” ultima cifra din numar, ghicesti concentratia de alcool din sangele amandurora. Dar iata ca bonomii calatori deja s-au retras politicos, atrasi, distrasi, de alta fata frumusica pesemne. Si parca i-ai opri din drum, sa le multumesti la fel de politicos, ca te-au binedispus.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.