Setari Cookie-uri

Un vrajitor la care merita sa te uiti

Vazusem trailerul filmului Ucenicul vrajitor/The Sorcerer's Apprentice saptamana trecuta cand aterizasem (cumva gresit, dar cu persoana potrivita) la The backup plan/Plan de rezerva. De altfel, singura parte buna din planul de rezerva al lui J Lo a fost reclama la Ucenicul vrajitor.

Synopsis

Vazusem trailerul filmului “Ucenicul vrajitor/The Sorcerer's Apprentice” saptamana trecuta cand aterizasem (cumva gresit, dar cu persoana potrivita) la “The backup plan/Plan de rezerva”. De altfel, singura parte buna din planul de rezerva al lui J Lo a fost reclama la “Ucenicul vrajitor”.




Planuisem inca de atunci sa mergem la avanpremiera unui altfel de Harry Potter, asa cum imaginasem eu filmul in regia lui Jon Turteltaub. Intre timp, insotitorul meu s-a facut nevazut. Filmul insa si-a respectat promisiunea. Iata-ma asadar, inarmata cu popcorn (cui ii mai pasa de calorii?), ghemuita covrig in scaunul imens din salile Cinema City-ului din Cotroceni, asteptand cu sufletul la gura un film pe care il suspectam genial.

Pe ecran rasare un Merlin garbovit care se lupta in stil matrixian cu o vrajitoare indemanatica. Efecte speciale bune, decor de poveste, cateva replici bine plasate. Imi place. Imi potrivesc paiul in pahar in vreme ce Nicholas Cage si Monica Belucci (vai ce frumoasa e!) dau buzna pe usa si intervin in lupta in calitate de ucenici ai vrajitorului. Merlin moare, iar Veronica (Monica Belucci) se contopeste cu vrajitoarea cea rea si sfarsesc incuiate intr-o papusa ruseasca.

Trec cateva mii de ani iar noi suntem purtati catre Manhattan-ul zilelor noastre. Aici il cunoastem pe Dave Stuller, interpretat de Jay Baruchel, un pusti impiedicat si cam ghinionist care aterizeaza fix in vagauna lui Balthazar Blake (Nicholas Cage). Acesta din urma isi petrecuse ultimele secole din viata cautandu-l pe “cel ales” sa termine odata pentru totdeauna povestea cu vrajitoarea cea rea si sa poata condimenta basmul cu deznodamantul optimist al fericirii pana la adanci batraneti. Baiatul nu este tocmai incantat de perspectiva transformarii sale in invatacelul unui vrajitor cam rapciugos, insa se vede nevoit sa intre in joc atunci cand pe urmele sale vine Maxim Horvath (Alfred Molina), ucenicul tradator al lui Merlin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.