Setari Cookie-uri

Un vrajitor la care merita sa te uiti

Vazusem trailerul filmului Ucenicul vrajitor/The Sorcerer's Apprentice saptamana trecuta cand aterizasem (cumva gresit, dar cu persoana potrivita) la The backup plan/Plan de rezerva. De altfel, singura parte buna din planul de rezerva al lui J Lo a fost reclama la Ucenicul vrajitor.

Desi este descendentul lui Merlin, Dave este neindemanatic, mediocru si reuseste sa inteleaga arta magiei numai din perspectiva logica a unui tocilar fizician. Ceea ce da un gust aparte filmului si chiar un strop de credibilitate magiei cu atat mai mult cu cat productia are ca punct de pornire poemul „Ucenicul Vrajitor”, scris in anul 1797 de Johann Wolfgang von Goethe, bine cunoscut scriitor german, ganditor si fizician.




Intr-un mod aproape imprevizibil planurile baietilor buni nu merg intocmai ca pe roate. Filmul se transforma intr-o aventura magica, extrem de amuzanta si un strop trasa de par care are ca scop (evident!) salvarea lumii din mana vrajitoarei malefice.

Actori & productie

In vreme ce personajul Dave reuseste pana la finalul filmului sa devina un vrajitor iscusit, actorul Jay Baruchel nu a reusit sa ma cucereasca deloc. Ba chiar mi-a devenit antipatic in ultimele scene cand mi-a trezit senzatia ca s-a saturat de actorie si vrea sa termine cat mai repede filmul pentru a se intoarce la treburile sale. Filmul intreg pare facut de mantuiala spre sfarsit, insa inceputul “glorios” ii salveaza meritul de a fi vazut.

Nicholas Cage, desi situat nu tocmai fruntas in topul actorilor mei preferati, isi joaca exceptional rolul de magician razboinic si reuseste sa mascheze stangacia colegului de platou.

Efectele vizuale primesc o nota mare, dar era de asteptat de vreme ce au fost relizate de castigatorul premiului Oscar pentru „Gladiatorul”.

Coloana sonora m-a dat pe spate, iar clipul de mai jos va dovedeste ca nu am fost impresionata degeaba:




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.