Setari Cookie-uri

Top 10 carti deocheate pe care TREBUIE sa le citesti!

Sunt carti pe care le citim aproape pe ascuns. Dar le citim. Pe care le comentam cu un cerc restrans de prietene. Care ne raman in minte si ne fac sa ne intrebam daca suntem normale. Si alteori sa exclamam in gand "Doamne, cat suntem de normale!". Iata un top cu cele mai bune asemenea 10 carti care ne-au incitat gandurile in ultimii ani. Lista ramane, evident, deschisa pentru completarile voastre!

Locul 5: Ecstasy
Ecstasy constituie prima parte dintr-o trilogie intitulata Monologuri despre placere, lasitate si moarte, care mai cuprinde Melancolia si Thanatos.
Personajul principal, Miyashita, este un tinar asistent intr-o echipa de filmare, aflat la New York pentru a turna o campanie de promovare a unui star pop japonez. Aici intilneste un cersetor neobisnuit care ii da un numar de telefon din Tokio. Intrigat, Miyashita suna, iar la celalalt capat al firului se dovedeste a fi Keiko, o femeie misterioasa care nu accepta sa-l intilneasca decit cu conditia sa ia o pastila de ecstasy in compania unei „amice de incredere”. Acesta este doar primul pas pe un traseu ce il va duce spre experiente tot mai tari, culminind in sado-masochism extrem. Autorul acestui roman are propria viziune intelectualizata si estetizanta, care merge dincolo de senzational, scotind la lumina diferitele niveluri ce conduc spre distrugerea psihica si chiar fizica, dar si senzatia intoxicanta de libertate ce vine odata ce treci de zidul rusinii si iti ingadui sa te anulezi ca persoana. Iar Miyashita este prea hipnotizat de ceea ce i se reveleaza pentru a se putea opri.
Editura: Polirom
AUTOR: Ryu Murakami
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 26.95 RON
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.