Top 10 Filme de Pasti. Dintre care 7 pe bune!

Top 10 Filme de Pasti. Dintre care 7 pe bune!
Kudika
1 Aprilie 2010

Iata-ne in Saptamana Mare, cand ne gandim cu totii la zilele de concediu si la umplutura de cozonaci, de stomacel si de timp liber. Totul trebuie ghiftuit la maxim, pentru ca pana la vacanta din vara vom cara iar greutatea lumii-n spate, si o vom face inteligent ca niste... camile, adica din rezervele de energie pozitiva la care acum vom lucra cu sarg. Undeva intre dovedirea pastii si odihna cu burta la acum putem zice asta! soare, poate vrem sa inghesuim pe lista de prioritati si un film tematic, doua.

Cum pe televiziuni nu te poti baza intotdeauna pentru un program adresat adultilor mintosi si cu ochi critic, am compilat mai jos o lista cu acele productii must-see pentru anotimpul sarbatorilor pascale atentie insa, lista este doar in mare parte una serioasa: am strecurat si 3 filme mai joculare, neasteptate in rand cu celelalte, cam ca ouale de lemn incondeiate pitite printre restul. Dar va asigur ca toate, pana si surprizele, va vor indulci nespus experienta Pastelui!

Realizat de Ioanina

7. Ben-Hur (1959) – Oscarizat de 11 ori, “Ben-Hur” ne provoaca la 3 ore si jumatate de scufundare in vechea Iudee cucerita de romani, experienta vazuta prin ochii unui iudeu. Tribulatiile si adversitatile sortii lui Ben-Hur, protagonistul, fac desigur obiectul principal in acest film, care insa, ca toate productiile de exceptie, nu se limiteaza la frecusul tip sabii-si-sandale, ci integreaza si aspectul religios al contextului general. Extinzandu-si teatrul de operatii pana in Nazareth la un moment dat, drama epica imagineaza punti de legatura intre povestea lui Ben-Hur si momente din viata lui Iisus Insusi, mai apoi fructificandu-le intr-o scena finala, pe Golgota, cutremuratoare, tandra si trista in acelasi timp, cu implicatii directe asupra vietii lui Ben-Hur.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri