Setari Cookie-uri

TOP 10: Medico - Mintos - Sexos

De catva timp – mai exact un an, in cap, de cand “E.R.” si-a dat obstescul sfarsit pe canalul gazda, NBC – dramele medicale sufera de pe urma unui public satul de spitale si bolnavi, de mereu aceleasi idile la locul de munca intre interni, doctori, rezidenti si infirmieri, de dileme bioetice si profesionalismul idealist al unui sistem medical utopic. Spre deosebire de canalele nationale (NBC, CBS, ABC, FOX, CW), cablul s-a reorientat spre dramedii mai realiste, schimband focusul de pe doctori pe asistentele din umbra, si admitand personal cu defecte, rizibil chiar, pe culoarele spitalelor imaginare (vezi “Nurse Jackie” pe HBO sau “HawthoRNe” pe TNT).

Revenind la doctori, insa, cativa din vremurile de glorie ale dramelor medicale¸ cand inca nu ne plictisiseram de aerele lor de (semi-)zei, vor ramane mereu intipariti in analele televiziunii americane, si in sufletele noastre – pentru ca au facut istorie, si au setat niste standarde la care serialele de azi abia daca se pot raporta fara sa iasa sifonate de pe urma comparatiei. In continuare, un top al celor mai sexy doctori din serialele de ieri si de azi, pe care in van ii cautam prin spitalele locale, dar ii vom gasi mereu pe DVD.

Realizat de Ioanina

Rapusi in fasa: 10. Dr. Matthew Proctor (“Miami Medical” – Jeremy Northam), 9. Dr. Andy Yablonski (“Three Rivers” – Alex O'Loughlin) si 8. Jack Gallagher (“Mental” – Chris Vance): Dupa cum am notat deja, serialele cu doctori par sablonarde si, ca atare, nu mai au acelasi rasunet ca odinioara. Acesti trei “medici” fictivi care au incercat sa scuture conceptul din tipare au fost intampinati cu rating-uri slabe, iar serialele lor n-au trecut de proba de foc a primului sezon. De Proctor, seful sectiei de Traume din Miami jucat de carismaticul actor britanic Jeremy Northam, tocmai ce ne-am despartit, sezonul incheindu-se vinerea trecuta (desi inca 5 episoade care au apucat sa profite de resursele studioului inaintea vor fi difuzate in iunie). Pacat – am fi vrut sa aflam mai multe despre experientele lui ca medic pe campul de lupta, ca si despre renasterea si reinventarea lui dupa atacul de cord suferit inainte de mutarea in Miami.
Australianul Alex O’Loughlin, in rolul unui chirurg genial care conduce sectia de Transplante a spitalului Three Rivers, nu a lasat un gol sesizabil in urma lui cand serialul a fost anulat – din nefericire, povestile personajelor episodice, ale donatorilor si recipientilor de organe, aveau prioritate si nu lasau prea mult loc dezvoltarii unor povesti de cursa lunga, unor relatii intre cadrele medicale permanente care ar fi permis publicului sa empatizeze cu ele, si, in consecinta, sa se ataseze de serial.
Dr. Gallagher face parte dintr-o categorie aparte a ajutoarelor hipocratice contemporane, tratand rani invizibile si, cu atat mai mult, amenintatoare din umbra. Ca director al Departamentului de Sanatate Mentala din cadrul Spitalului Los Angeles, Gallagher se gaseste in pozitia avantajoasa de a-si infrunta colegii mai traditionalisti si a scapa basma curata (relativ, desi metodele lui starnesc discutii aprinse in consiliu). Nonconformist in tratamentele propuse pentru pacientii sai, peste el planeaza si un secret, mai exact o sora “secreta”, a carei tulburare mentala ne intriga si, in egala masura, il chinuie pe Jack, tinut la distanta dar angajat in cautarea ei pe strazile orasului, de-a lungul celor – prea putine! – 13 episoade difuzate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.