Setari Cookie-uri

Premiera: Charlie St. Cloud

Bazat pe romanul de succes The Death and Life of Charlie St. Cloud de Ben Sherwood , Charlie St. Cloud este o drama romantica despre un tanar care supravietuieste unui accident care il va face sa vada viata intr-un mod cu totul special.

Au trecut cinci ani si viata lui Charlie a luat alt curs decat cel pe care il visa el. Acum este ingrijitor in cimitirul unde e inmormantat Sam, iar barca lui de competitii este ancorata departe, in port. Si-a abandonat studiile, prietenii si familia. In fiecare seara, cand soarele incepe sa apuna si incep sa bata clopotele bisericii, Charlie se intoarce in padure si se joaca cu Sam. Cand soarele apune, Sam dispare din nou. Desi Sam ar vrea ca Charlie sa-si continue viata, promisiunea pe care acesta i-a facut-o il impiedica sa traiasca normal, ca inainte de accident.

Dar cand Tess (AMANDA CREW din The Haunting in Connecticut, She’s the Man) se reintoarce in oras pe neasteptate, Charlie se trezeste prins intre promisiunea pe care si-o facuse cu ani in urma si dorinta de a-si continua viata alaturi de iubirea regasita. Ca si Charlie, Tess e pasionata de veliere. Spre deosebire de el, ea si-a urmat visul si urmeaza sa plece singura intr-o calatorie in jurul lumii, fiind cel mai tanar capitan din istoria competitiei la care urmeaza sa participe.

Sa fie, oare, o lovitura a destinului faptul ca Tess s-a intors in viata lui acum, cand trebuie sa plece din nou in numai cateva saptamani?

Darul neobisnuit al lui Charlie

Unul din cele mai emotionante elemente ale filmului este abilitatea lui Charlie de a-i vedea pe cei prinsi intre cele doua lumi, ca si pe cei care-si duc odihna vesnica in cimitirul Seaside, unde lucreaza el. Ecranizarea acestui aspect a nascut multe discutii intre realizatori si a fost una dintre cele mai importante decizii pe care Steer a trebuit sa le ia in acest proiect. Regizorul explica: “Cum ne afecteaza vietile cei care au murit? Sam e un spirit, sau e o nalucire a mintii lui Charlie? Am vrut ca in film sa las ambele posibilitati deschise. “

Efron explica situatia dificila in care e nevoit sa traiasca Charlie: “Charlie nu stie daca e nebun sau nu. Tot ce stie e ca, timp de o ora in fiecare zi, poate sa mai stea din nou alaturi de fratele sau. Abilitatea de a-l vedea pe Sam este un dar imens, dar, in acelasi timp, e si un blestem. Din aceasta cauza devine foarte asocial; nu maipoate interactiona social, pentru ca are de dus aceasta povara uriasa in suflet.”

Trailer Charlie St. Cloud





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.