Setari Cookie-uri

Avanpremiera: Harry Potter si Talismanele mortii - partea 1-a

Harry Potter and the Deathly Hallows / Harry Potter si Talismanele Mortii, cea de-a saptea si ultima din seria aventurilor lui Harry Potter, este realizata in doua parti. In partea intai, Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) si Hermione (Emma Watson) pornesc intr-o misiune extrem de periculoasa: aceea de a gasi si a distruge Horcruxurile, cheia imortalitatii Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiti de indrumarea si protectia profesorilor lor, cei trei prieteni trebuie sa se bazeze doar pe propriile lor puteri. Fortele Intunericului ii pandesc la fiecare pas.

Cautarea Horcruxurilor are consecinte nebanuite pentru Harry, deoarece ii dezvaluie adevaruri dureroase despre trecutul lui Dumbledore. Revelatia faptului ca, la un moment dat, iubitul sau mentor si profesor avea mai multe in comun cu Lordul Cap-de-Mort decat si-ar fi putut inchipui vreodata, il face pe Harry sa se indoiasca de omul caruia ii purtase pana atunci un respect nemarginit.

“Harry este pus la grea incercare, cu atat mai mult cu cat Dumbledore il trimisese in aceasta misiune fara sa-i dea nici cea mai mica idee cum s-o duca la bun sfarsit, punandu-i astfel in pericol si pe cei doi prieteni ai sai.” explica regizorul David Yates.

REUNIUNEA DE FAMILIE

Ca si Harry Potter, Lordul Cap-de-Mort are o misiune: aceea de a pune capat vietii "Baiatului care a supravietuit".
“Lordul Cap-de-Mort este pe punctul de a dobandi puterea absoluta. Deocamdata, sta in umbra si asteapta momentul potrivit pentru a-si face aparitia, impunand lumii vointa sa. Planul sau a functionat de minune, cu exceptia unui mic detaliu: Harry Potter. Desi nu intelege cum un copil a ajuns cel mai puternic adversar al sau, dar stie ca lui ii revine sarcina de a-l ucide. In primul rand, pentru ca asa i-a fost destinat, in al doilea rand ca o satisfactie personala pentru afronturile indurate.” explica Yates.

Lordul Cap-de-Mort ii convoaca pe cei mai fideli dintre Devoratorii Mortii in casa familiei Reacredinta pentru a stabili un plan de incoltire a lui Harry. Cu aceasta ocazie, Severus Plesneala le dezvaluie ziua si ora la care Harry va parasi casa din Privet Drive, avertizandu-i ca i se va asigura o protectie maxima din partea Ordinului Phoenix. La aceasta se adauga o alta complicatie: Lordul Cap-de-Mort nu-l poate ucide pe Harry Potter cu propria sa bagheta magica intrucat aceasta si cea a lui Harry sunt "gemene", provenind din acelasi miez, prin urmare isi anihileaza reciproc puterile, purtatorii lor fiind capabili sa se raneasca, dar nu si sa se omoare unul pe altul. De aceea, el ii cere lui Lucius Reacredinta bagheta, sugerandu-i cu o ironie rea ca ar trebui sa considere aceasta deposedare ca pe o mare onoare.

La prima sa aparitie, in Harry Potter si Camera Secretelor, Lucius Reacredinta este un individ plin de sine, care nu se oboseste sa-si ascunda dispretul pentru toti cei pe care-i considera inferiori lui si care isi creste fiul, pe Draco, in acelasi spirit. Acum, insa, dupa timpul petrecut in inchisoarea Azkaban, Lucius este o umbra palida a celui care fusese odata. El trebuie sa accepte in tacere faptul ca Lordul Cap-de-Mort i-a luat locul in capul mesei si ca dispune de propria lui casa ca si cum i-ar fi apartinut. Pentru el, pierderea baghetei magice este echivalenta cu o umilire in public, cu atat mai mult cu cat Cap-de-Mort ii smulge ornamentul - blazonul familiei Reacredinta- si il arunca pe masa ca pe un gunoi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: