Setari Cookie-uri

Minciuni adevarate cu Audrey Tautou

"Minciuni adevarate" va rula in cinematografele din Romania de vineri, 16 decembrie, la cinema Studio, Hollywood Multiplex si Grand Cinema Digiplex, in Bucuresti, urmand ca in saptamanile ce urmeaza sa ajunga in toata tara, distribuit de Independenta Film.



Pierre Salvadori
a lucrat in trecut cu Audrey Tautou la comedia romantica „Hors de Prix”, care s-a bucurat de un foarte mare succes de public in Europa. Intrebat de ce a ales sa lucreze inca o data cu celebra actrita, regizorul a spus ca „Audrey are o tehnica incredibila si suficient abandon pentru a nu lasa ca aceasta tehnica sa preia controlul”. Mai mult, are capacitatea si modestia de a fi amuzanta, fara a fi comica, crede Salvadori. „Pentru a juca rol de comedie, trebuie sa lasi mandria deoparte, sa nu arati, nici macar discret, ca esti mai bun decat personajul”, continua el. „De asemenea, din nou am realizat ca si eu si Audrey aveam acelasi film in cap. Intelegand exact unde vreau sa ajung, ea ma ajuta foarte mult sa fac filmul. De aceea revin la lucrul cu anumiti actori, asa cum am facut si cu Marie Trintignant sau Guillaume Depardieu: pentru ca imi devin aliati in interiorul planului”, spune Salvadori.

Pierre Salvadori foloseste comedia pentru a trata subiecte care ar putea functiona foarte bine si in alte genuri, cum ar fi drama. „Cred ca umorul este un gen foarte serios, de fapt. Mai exact, cred ca este un gen care trebuie luat foarte in serios. Un gen ambiguu si fragil, pentru ca este supraexploatat sau subestimat. De multe ori, uitam care este esenta comediei: elipsa, ironia, verosimilitatea, importanta povestii, a stilului, a personajelor, toate orchestrate catre acelasi rezultat: rasul. Eu aleg intotdeauna genul inaintea subiectului, comedia vine intotdeauna inaintea povestii, care apare apoi natural”, spune regizorul francez.


Pierre Salvadori este cunoscut pentru comediile sale de succes „Hors de prix” (2006), cu Audrey Tautou in rolul principal, si „Les Apprentis”, cu Guillaume Depardieu (1995), rol pentru care actorul francez a castigat premiul César pentru Cea mai buna speranta masculina a anului 1996. Pierre Salvatori a debutat in 1993 cu lungmetrajul „Cible émouvante”, pentru care regizorul a primit o nominalizare la Premiile César pentru Cel mai bun debut. Alte doua filme cunoscute ale lui Salvadori, al carui stil cinematografic se inspira din opera celebrului regizor german Ernst Lubitsch, sunt „Comme elle respire” (1998), cu Marie Trintignant si Guillaume Depardieu si „The Sandman” (2000), de data aceasta, un thriller.

Trailer Minciuni adevarate:



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.