Setari Cookie-uri

Premiera: Poveste fatala

“Tell-Tale” (tradus la noi prin neoriginalul “Poveste fatala”) va fi adus de Odeon in cinematografe incepand de maine, 8 ianuarie. Intr-adevar, titlul americanilor se inscrie printre cuvintele cvasi-intraductibile ale limbii engleze, dar cu atat mai mult el este incarcat de expresivitate – iar printre primii care s-au folosit de ea pentru a stoarce un efect terifiant a fost scriitorul Edgar Allen Poe. Nuvela sa, “The Tell-Tale Heart”, sta la baza acestei reinterpretari care nu se compara, desigur, cu mustosul studiu psihologic din 1843 – insa dozeaza destul de abil suspansul incat sa merite vizionarea.

Ca fapt divers, impactul unui film, cand e scos la rampa pentru prima oara, da tonul prea multor cronici ulterioare – insa iata ca ma vad obligata sa mentionez si eu aici intamplarea nefericita de la vizionarea “Tell-Tale”, in cadrul festivalului din Tribeca. Un spectator a lesinat si proiectia a fost oprita ca individul sa fie dus de urgenta la spital... dupa ce am vazut scena cu pricina din film, pot doar sa spun ca o astfel de reactie fizica la ea e de inteles!

Realizat de Ioanina

De exemplu, meditati putin la situatia data: boala incurabila a fiicei sale, transplantul de cord, moartea sotiei – toate problemele din viata lui Terry l-ar descalifica din start in cursa pentru inima unei femei frumoase, inteligente, cu job si scaun la cap. Insa, daca ne uitam mai bine la generic, numele producatorilor (Tony si Ridley Scott) ne amintesc ca-i vorba totusi de mentalitatea tip Hollywood, adica segmentul industriei specializat in fantasmagorii. Asadar, sa nu ne mire ca doctorita Elizabeth, jucata de superba Lena Headey, il soarbe din ochi mai abitir, mai indelung si mai perseverent ca o pustoaica de liceu cu fluturi in stomac.

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.