Premiera: un Robin Hood cu trasaturi contemporane

Premiera: un Robin Hood cu trasaturi contemporane
Kudika
13 Mai 2010

Ieri seara, RoImage a organizat o vizionare pentru presa mai speciala: ceremonia de deschidere a festivalului de la Cannes ne-a fost proiectata live pe marele ecran, unde deliciosii domni si doamne din industria filmului Hollywood-ian si de-aiurea pareau ca respira acelasi aer ca si noi; unde rapitoarea Cate Blanchett, intr-o fabuloasa rochie marca Alexander McQueen, s-a exprimat intr-o franceza perfecta, iar australianul Russell Crowe a demolat ghidus momentul cu o engleza labartata. Ei se urcau pe scena Croizetei ca sa-si prezinte noul film, “Robin Hood” – in regia lui Ridley Scott, pe care o interventie la un genunchi defect l-a impiedicat sa isi acompanieze actorii – iar introducerea s-a lasat, si la ei ca si la noi, cu proiectarea filmului in premiera mondiala.

Nici alambicata nici simplista, nici indesata cu actiune nici inecata in emotie, povestea lui Robin Longstride, omul cu nume comun premergator statutului de legenda castigat sub pseudonimul Hood, soseste in cinematografe de maine. Iar acest punct de echilibru atins de cel mai nou adaos in lunga serie de filme despre “Robin Hood” insufla realism mitului pe care-l stim cu totii – ramane la latitudinea voastra daca personajul castiga de pe urma istoriei rescrise de scenaristul Brian Helgeland.

Realizat de Ioanina

Abia daca are timp protagonistul sa se indragosteasca de Marion – scenariul ne tranteste un “Te iubesc” raspicat ca sa ne convinga de asta – si sa o cucereasca printr-o fapta de vitejie, ca se vede nevoit s-o paraseasca pentru a-si aduce aportul la razboiul civil pe cale sa erupa in Anglia. Se pare ca regele John (Oscar Isaac, intr-un rol ofertant si surprinzator de comic, fata de restul) nu-i ajunge nici la degetul mic predecesorului sau, lasandu-se manipulat de Godfrey si alungandu-l pe sfatosul consilier William Marshal din slujba sa. Robin si Marshal isi vor uni fortele ca sa il indrume parinteste pe regele-marioneta si astfel sa ucida-n fasa conflictul cu Franta printr-un apel imbarbator adresat nobilimii nemultumite.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri