Setari Cookie-uri

Concert EvO

Cand? Miercuri, 2 aprilie 2008. Imediat dupa ziua pacalelilor, pentru ca nu va pacalim, e chiar pe bune si se canta pe bune

Cand? Miercuri, 2 aprilie 2008. Imediat dupa ziua pacalelilor, pentru ca nu va pacalim, e chiar pe bune si se canta pe bune.

Unde? In clubul bucurestean El Grande Commandante.

Cine? Trupa EvO si in deschidere Zgarie Nori.

Ce inseamna trupa EvO?

EvO inseamna evolutie in si pentru muzica. Trupa s-a infiintat oficial in anul 2004, plecand de la idea abordarii stilului rock alternativ, capatand in timp si alte influente, din diverse zone cum ar fi metal si progressive.

Pe scurt...

In toamna lui 2003, doi vechi prieteni, chitaristul Cosmin si bateristul Bogdan, au pus bazele trupei alaturi de basistul Costin Macesanu si Teodora Tanase – vocal. Au inceput repetitiile si in preajma primului concert basistul pareste trupa, fiind inlocuit de Sebastian Dosoftei.

In aceasta formula are loc primul concert al formatiei, in data de 24 februarie 2004, in Club A din Bucuresti, in cadrul Alternative Competition organizata de MTV Romania. Urmeaza o serie de concerte in mai multe cluburi bucurestene, precum si la festivalul Maraton Rock 2004.

In toamna lui 2004 trupa inregistreaza primul demo, iar una din piesele de pe acesta (“Cum ar fi”) apare pe compilatia RagEvolutia Rock 2004, lansata de Rage Records.

In februarie 2005, piesa “Semn” atinge locul 9 in RomTop City FM in cea de-a doua saptamana de difuzare. In martie EvO canta in cadrul Mountain Dew Urban Tour, iar in revistele ‘Sunete’ si ‘Bravo” apar doua articole despre trupa.

In primavara lui 2005, EvO canta pentru prima oara in cadrul festivalului MotorRock (Bucov, Ploiesti), in deschidere la Phoenix. Pana in luna august au loc alte cantari prin cluburi din Bucuresti si din tara, alaturi de nume consacrate ale rockului romanesc (OCS, Luna Amara, Midnight Express , Trooper etc.)

Prima participare a trupei la festivalul Stufstock are loc in august 2005, moment dupa care Sebastian va trece la clape, si astfel in EvO intra un nou membru – basistul Vladimir Pick – care insa va parasi trupa in primavara lui 2006 pentru a beneficia de o bursa de studii in USA. In locul lui a venit Silviu Vasile, si in aceasta formula trupa este invitata sa cante din nou la festivalul MotoRock (2006) – alaturi de Timpuri Noi - , si la festivalul Fete de la Musique (2006), organizat de Centrul Cultural German din Sibiu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.