In memoriam Freddy Mercury la Hard Rock Cafe

In memoriam Freddy Mercury la Hard Rock Cafe
Kudika
3 Decembrie 2009

Joi, 26 noiembrie, Hard Rock Cafe a gazduit un tribut Freddy Mercury, cu ocazia celor 18 ani de la moartea interpretului impliniti pe 24 ale lunii. Solistul formatiei Queen, rapus de SIDA, si-a lasat amprenta in analele muzicii datorita vocii sale impresionante bariton in conversatie, tenor pe scena si a flerului de compozitor pe care l-a demonstrat prin celebre hit-uri ca Bohemian Rhapsody, Killer Queen si Somebody to Love, evergreen-uri fara-ndoiala, fapt dovedit si de tributul HRC.

Se poate spune, cinic ce-i drept, ca Mercury, primul star de origine britanica provenit din India care a obtinut recunoastere pe plan mondial, nu a murit in van. Pe principiul doi dintr-o lovitura, el si-a saltat formatia pe firmamentul muzicii culte (asa-numitul factor dead starintrand in joc), si a atras atentia lumii catre proportiile alarmante ale fenomenului HIV. Astfel, si tributul de joi a avut doua arii de actiune: pe de o parte, interpretii care s-au perindat pe scena au punctat prin cover-uri anii de glorie ai formatiei Queen; pe de alta, profitul organizatorilor a fost promis din start catorva tineri seropozitivi care au prea multe de exprimat prin arta lor pentru ca noi, cei mai norocosi ca ei, sa ne permitem sa-i lasam in voia sortii.

Realizat de Ioanina

Dan Helciug, plangandu-se de febra, si-a chemat “aghiotanti” ca sa distraga atentia generala de la raguseala, iar Cristina Haios, de data asta purtand un tricou Queen peste body-ul mulat, s-a prezentat la “datorie”, acompaniamentul fiind intregit de corul Acapella – interpretii i-au sarit in ajutor lui Dan, cantand alaturi de el si Spitalul de Urgenta piesa “Bohemian Rhapsody”.Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri