Setari Cookie-uri

In memoriam Freddy Mercury la Hard Rock Cafe

Joi, 26 noiembrie, Hard Rock Cafe a gazduit un tribut Freddy Mercury, cu ocazia celor 18 ani de la moartea interpretului impliniti pe 24 ale lunii. Solistul formatiei Queen, rapus de SIDA, si-a lasat amprenta in analele muzicii datorita vocii sale impresionante bariton in conversatie, tenor pe scena si a flerului de compozitor pe care l-a demonstrat prin celebre hit-uri ca Bohemian Rhapsody, Killer Queen si Somebody to Love, evergreen-uri fara-ndoiala, fapt dovedit si de tributul HRC.

Se poate spune, cinic ce-i drept, ca Mercury, primul star de origine britanica provenit din India care a obtinut recunoastere pe plan mondial, nu a murit in van. Pe principiul doi dintr-o lovitura, el si-a saltat formatia pe firmamentul muzicii culte (asa-numitul factor dead starintrand in joc), si a atras atentia lumii catre proportiile alarmante ale fenomenului HIV. Astfel, si tributul de joi a avut doua arii de actiune: pe de o parte, interpretii care s-au perindat pe scena au punctat prin cover-uri anii de glorie ai formatiei Queen; pe de alta, profitul organizatorilor a fost promis din start catorva tineri seropozitivi care au prea multe de exprimat prin arta lor pentru ca noi, cei mai norocosi ca ei, sa ne permitem sa-i lasam in voia sortii.

Realizat de Ioanina

Prin “rol” nu vreau sa contest in niciun caz reala afectiune a spectatorilor fata de muzica celor de la Queen, insa am vazut mai multi nostalgici dupa vremuri trecute, intamplator vremurile traite de Queen pe culmile succesului, decat fani pana in maduva oaselor – iti dadeai seama din reticenta de a se licita pentru portretele lui Freddy. Pentru ca intreg evenimentul a avut un scop ultim filantropic, de a ajuta 5 tineri seropozitivi si talentati cu niste fonduri, stranse din vanzarea biletelor si a tablourilor pictate de ei. Cand a venit vremea deschiderii inimilor si a portofelelor, trocul unor bancnote pentru sansa de-a atarna fata lui Freddy pe-un perete nu a facut cu ochiul multora. Licitatia, moderata de versatilul Ciobanu, incepea de la 300 de Roni si a fost intretinuta de o mana de clienti mai generosi, dispusi sa se angajeze intr-un duel precar, pret de prea putine minute.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.