Setari Cookie-uri

In memoriam Freddy Mercury la Hard Rock Cafe

Joi, 26 noiembrie, Hard Rock Cafe a gazduit un tribut Freddy Mercury, cu ocazia celor 18 ani de la moartea interpretului impliniti pe 24 ale lunii. Solistul formatiei Queen, rapus de SIDA, si-a lasat amprenta in analele muzicii datorita vocii sale impresionante bariton in conversatie, tenor pe scena si a flerului de compozitor pe care l-a demonstrat prin celebre hit-uri ca Bohemian Rhapsody, Killer Queen si Somebody to Love, evergreen-uri fara-ndoiala, fapt dovedit si de tributul HRC.

Se poate spune, cinic ce-i drept, ca Mercury, primul star de origine britanica provenit din India care a obtinut recunoastere pe plan mondial, nu a murit in van. Pe principiul doi dintr-o lovitura, el si-a saltat formatia pe firmamentul muzicii culte (asa-numitul factor dead starintrand in joc), si a atras atentia lumii catre proportiile alarmante ale fenomenului HIV. Astfel, si tributul de joi a avut doua arii de actiune: pe de o parte, interpretii care s-au perindat pe scena au punctat prin cover-uri anii de glorie ai formatiei Queen; pe de alta, profitul organizatorilor a fost promis din start catorva tineri seropozitivi care au prea multe de exprimat prin arta lor pentru ca noi, cei mai norocosi ca ei, sa ne permitem sa-i lasam in voia sortii.

Realizat de Ioanina

Trupa “Mandinga”, prezentata ca dand dovada de un curaj impresionant sa urce pe o scena dedicata rock-ului, a intrat cu mare fast... dar mini-concertul a fost o fastaceala deloc pe masura promovarii de care avusese parte. Imbracati la uniforma si ascunsi in spatele unor masti albe, ca niste hibrizi intre Spargatorul de nuci si Fantoma de la opera, membrii trupei au purces, in sir indian, sa energizeze sala. Inghesuiti pe scena, cu tobe, trompete si talgere, si-au mentinut anonimatul pret de doua-trei minute, pana s-a infiintat si solista, intr-o tinuta neagra, sexy-goth. Au coborat “We Will Rock You” la nivel de cover latino, cu tot cu unduirile aferente ritmurilor caliente, si... atat. Aportul lor, oricat de scurt, a pus punct serii intr-un mod cam fara sare si piper, si complet paralel fata de atmosfera generala a tributului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.