Setari Cookie-uri

Cum sa organizezi un festival... in stil romanesc

Pana acum nu foarte mult timp trebuie sa recunosc faptul ca nu ma prea indemnam sa merg la festivalurile care aveau loc in fiecare an pentru a sarbatori progresul muzicii. Atunci cand intrarea este conditionata de o suma considerabila stii ca vor fi acolo doar cei care apreciaza cu adevarat evenimentul si fac un efort financiar pentru a fi acolo si cei care au atat de multi bani incat platesc numai pentru a fi vazuti (care in general nu sunt chiar atat de suparatori pentru ca stau la canapele si beau bauturi colorate). Dar bineinteles ca nu poti reprosa unui festival ca este gratis.

scena-noaptea O alta problema pe care am vazut-o la destul de multe festivaluri ar fi iluminarea. Nu sunt eu expert, insa cred ca lumina puternica ar trebui sa cada pe artisti sa ii lumineze din fata cat sa-i poata vedea publicul. Acum, daca te hotarasti sa instalezi un perete de ecrane de led-uri in spatele scenei si "marea instalatie de iluminare" este alcatuita din niste lumanari anemice pe care cu greu le pot numi becuri, in mod sigur artistii vor arata ca niste umbre care se misca. Partea cu miscatul nu este obligatorie, dati fiind unii interpreti care pareau a fi reclama perfecta pentru deces.
Un alt element care mi se pare extrem de important pentru un eveniment il reprezinta decernarea premiilor, mai exact persoanele carora premiile le sunt decernate. Multimea de oameni care inconjoara scena ar trebui sa se regaseasca in alegerea castigatorilor, macar pentru credibilitate. Deci cand toata lumea urla din rasputeri Puya, iar castigatorul este vreun ilustru anonim incepi sa-ti pui intrebarea : "Pe ce criterii au fost alesi castigatorii?".

lumina-aiurea

Citește și:
Nu mai adaug aici ca sunt satul peste masura de premiile speciale acordate numai ca unii artisti sa nu plece acasa plangand. Spre exemplu nu am inteles cum sta cu premiul Best Comeback, pe care Cream l-a castigat la Craiova. Am tot respectul pentru Claudia si o consider o cantareata talentata insa premiul acela este absolut inutil. De unde s-a intors? Murise? A fost in concediu? Emigrase? Cred ca un simpu bine ai revenit printre noi ar fi fost suficient. Un alt premiu pe care n-am reusit sa-l inteleg sub nici o forma a fost acela pentru cele mai bune instalatii de efecte vizuale, lasere si etc. Sa-mi fie cu iertare, insa credeam ca ne aflam aici la Romanian Top Hits, deci in cazul in care instalatia de lasere n-a produs vreun hit, nu cred ca are ce sa caute aici.

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.