Puntea de pe Urma in Silver Church

Puntea de pe Urma in Silver Church
Kudika
11 Februarie 2010

Luni, 8 februarie, s-a implinit un an de la moartea violenta si stupida a tanarului sportiv Marian Cozma in orasul Veszprem din Ungaria, iar o mana de artisti romani si maghiari s-au decis sa comemoreze tragicul eveniment printr-o initiativa culturala incarcata emotional si subtextual, menita sa redea un mesaj al comunicarii si convietuirii cu “bun simt”, in exprimarea unuia dintre participanti, si promotor principal, Mani Gutau.

Astfel ca, intr-o zi gri ca la-nceput de saptamana, alba si muta si pustie ca dupa viscoliri repetate, clubul Silver Church din Capitala a fost gazda unei intersectari muzicale denumite sugestiv “The 8th Bridge” – un pod al valorilor umane si nu al diferentelor nationale, construit intre Romania si Ungaria, si asternut peste noi toti. Un pod ca un curcubeu aparut dupa o furtuna, ca sa ne incalzeasca pana-n adancului sufletelor.

Realizat de Ioanina

Nu in ultimul rand, Balasz a luat taurul de coarne cand a mentionat motivul “schimbului cultural” din acea seara de luni – relatiile dintre tarile noastre nu au stat intotdeauna pe roze, de fapt au fost “traditionally [...] bad” ne amintea cu sinceritate solistul. Scopul venirii lor sa ne (in)cante? Ghici ciuperca ce-i – desigur, remedierea acestei situatii. Apoi, el a scos o bucata de hartie si a inceput sa citeasca din adresarea primarului orasului Veszprem, scrisa in engleza pentru acest eveniment in speta. Primarul i-a cerut in primul rand iertare mamei lui Marian Cozma, continuand prin a sublinia cum ridicarea unei statui in fata clubului de handbal din Veszprem, in onoarea fiului ei, i-a asigurat acestuia viata vesnica in amintirea intregii lumi. “Caci abia atunci cand esti uitat esti cu adevarat mort”.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri