Puntea de pe Urma in Silver Church

Puntea de pe Urma in Silver Church
Kudika
11 Februarie 2010

Luni, 8 februarie, s-a implinit un an de la moartea violenta si stupida a tanarului sportiv Marian Cozma in orasul Veszprem din Ungaria, iar o mana de artisti romani si maghiari s-au decis sa comemoreze tragicul eveniment printr-o initiativa culturala incarcata emotional si subtextual, menita sa redea un mesaj al comunicarii si convietuirii cu “bun simt”, in exprimarea unuia dintre participanti, si promotor principal, Mani Gutau.

Astfel ca, intr-o zi gri ca la-nceput de saptamana, alba si muta si pustie ca dupa viscoliri repetate, clubul Silver Church din Capitala a fost gazda unei intersectari muzicale denumite sugestiv “The 8th Bridge” – un pod al valorilor umane si nu al diferentelor nationale, construit intre Romania si Ungaria, si asternut peste noi toti. Un pod ca un curcubeu aparut dupa o furtuna, ca sa ne incalzeasca pana-n adancului sufletelor.

Realizat de Ioanina

Romanii de la The Mono Jacks au fost urmatorii artisti chemati pe scena, de “MC” Mani de data asta – iar solistul Doru, imbracat la camasa alba, cravata si pantaloni negri, a saltat si s-a desfasurat din tot sufletul, asa cum ne asteptam s-o faca, in ciuda membrelor, membrilor si chefului publicului, toate inca abia dezmortite. Deja cunoscutelor “Come Back, Girl”, “Superstitions”, “Maria” si “Push the Pedal”, indie-rockerii au adaugat in setlist un cover dupa “No Kind Words”-urile celor de la The Maccabees si o piesa in prima auditie – care, daca nu mi-au jucat o festa urechile, suna feroce: “So I wonder why I’ll never be a lion when I’m with you...”

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri