Nicolai Tand a oferit amănunte picante din viața sa, despre pasiunea pentru gastronomie moștenită de la mama sa, dar și job-urile pe care le-a avut înainte să devină chef.
După un parcurs emoționant în competiția Asia Express 2024, pe care a câștigat-o cu mult efort, Nicolai Tand își deschide sufletul într-un interviu exclusiv pentru CANCAN.RO, vorbind nu doar despre pasiunea pentru gătit, ci și despre dramele personale care l-au modelat ca om și ca profesionist.
Nicolai Tand și-a dat demisia de la serviciul de ambulanță
Fostul concurent de la Neatza cu Răzvan și Dani, devenit un nume solid în gastronomia românească, a trăit 13 ani în Franța, unde viața nu a fost deloc ușoară. A lucrat în tot felul de domenii, dar puțini știu că, în tinerețe, Nicolai a fost șofer pe ambulanță într-o firmă privată din Paris. Timp de doi ani, a făcut ture de noapte și weekenduri, după un scurt curs de prim ajutor, confruntându-se cu imagini și experiențe care l-au marcat profund.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cum a fost construită Casa Poporului: Zeci de mii de oameni mutați forțat, tuneluri secrete și morți misterioase pe șantier
- Motivul pentru care vecinii lui Dragoș Bucur și ai Danei Nălbaru îi urăsc: Cred că venim să schimbăm satul...
- Motivul pentru care Marilu a ajuns la psihiatru: Nu mai permit nimănui să-mi atingă liniștea...
„Am avut un declic. Am dus o fetiță cu leucemie la spital, a murit a doua zi. A fost picătura. Nu a fost singurul caz, dar a fost decisiv. Mi-am dat demisia imediat. A fost prea mult pentru mine, nu cred că eram pregătit pentru atâta durere”, a declarat Nicolai Tand, pentru sursa citată mai sus.
Pasiunea pentru gastronomie, moștenită de la mama sa
Deși meseria l-a pus în fața unor realități crunte, optimismul care îl definește l-a împins către un alt drum. Și-a urmat instinctul, dar mai ales moștenirea culinară de la mama sa, o femeie simplă, din Maramureș, care i-a transmis dragostea pentru gustul autentic, curățenie și respect față de mâncare.
„Mama era mentorul meu. Făcea plăcinte, ciorbă de fasole, cartofi scăzuți, gogoși… Am în restaurantele mele câteva dintre rețetele copilăriei. Zeamă de pui cu tăiței de casă, cârnați de Baia Mare, plăcintă cu mere și aluat cu untură. Mi-aș fi dorit să guste din ele, dar nu a apucat. A murit prea devreme. Asta e o rană care nu trece”, spune Nicolai, cu emoție vizibilă.
Citește și:
- Motivul pentru care nepotul Maiei Morgenstern nu va fi botezat. Numele special pe care îl poartă
- Motivul pentru care Alina Ceușan organizează botezul fiicei sale după mai bine de un an de la nașterea celei mici
- Motivul pentru care ispita Teo se retrage de la Insula Iubirii: Aici se încheie un capitol din viața mea...
Deși mama sa nu a mâncat niciodată în restaurantele fiului ei, l-a văzut realizat. A ajuns la Paris și a știut că Nicolai a reușit să-și clădească un drum cu muncă și dăruire.
„A fost mândră, chiar dacă nu mi-a spus-o mereu. Era o femeie simplă, dar puternică. De la ea am învățat că și ciupercile pot fi mai bune decât carnea.”
Astăzi, Nicolai este un om care gătește cu sufletul și pentru sufletul altora. În familia lui, micul dejun de weekend este un ritual de iubire pentru soția sa, Monica, iar în bucătărie este un perfecționist care cere mereu feedback:
„Când gătesc, nu e despre mine. E despre ceilalți. Întreb: e bun? Mai trebuie sare? Îmi place să știu că am bucurat pe cineva.”