Setari Cookie-uri

Cum ne comportam pe ringul de dans?

In toate marile capitale europene, inclusiv Bucuresti, dansul social este la mare cautare.

dans social

In toate marile capitale europene, inclusiv Bucuresti, dansul social este la mare cautare. Se danseaza salsa, tango, dar si jive si cha cha cha. Instructorii ii invata pe cursanti pasii insa vorbesc mai putin despre eticheta. Aici intervine Felix Crainicu, autorul volumului Eticheta in dansul social. Prin urmare, daca esti practicanta a dansului social sau ai prieteni care fac asta, atunci aceasta cartulie mica si frumos ilustrata ti se adreseaza.

Cine anume dintre prietenii sau cunostintele tale ar trebui sa citeasca in mod special aceasta carte?

  • baiatul cu tricoul ud, care invita fata la dansa si se lipeste de ea. O buna prietena a patit aseara exact chestia asta. „Sa nu dansezi cu tipul ala”, mi-a spus, aratandu-mi-l. „De ce, zmuceste?”, am intrebat. „Nu, este ud leoarca. S-a lipit de mine si mi-a facut bluza varza.” Daca stii ca transpiri mult si daca nu vrei sa se duca vorba si sa ramai fara partenera de dans, ia-ti cu tine tricouri de schimb, te povatuieste „Eticheta in dansul social”
  • fata cu rochie mulata si scurta. Ca baiat, vrei sa o prinzi de mana si sa-i dai un semnal. Ia mana de unde nu-i! Caci domnisoara se tine bine de tivul rochiei, pentru ca nu cumva aceasta sa se transforme in… turban. In concluzie, asa nu! Tot la asa nu, pentru fete, „Eticheta in dansul social” include acele de par pentru cocuri, colierele si margele lungi, cercei mari, bratari voluminoase, care pot cauza raniri
  • baiatul si fata care mesteca guma in timp ce danseaza; dincolo de faptul ca la un dip iti poate ramane in gat, nimic nu este mai putin sexy decat cineva care plescaie de zor pe ritmuri de bachata. Daca, totusi, ciunga este absolut necesara si prescrisa de medic, Eticheta recomanda discretie in mestecarea ei
  • baiatul care danseaza in pereche ca si cum ar fi singur. E adevarat. Iti sare in ochi. E vizibil, mai mult decat ti-ai dori. Te temi pentru oasele, muschii si tendoanele lui, atat de tare se rupe in figuri. Partenera de dans este un accesoriu de care isi aminteste atunci cand este in pana de inspiratie pentru solo-urile lui de dans copiate de pe youtube. Varianta light: tine aproape de partenera, dar privirea lui este undeva, departe. Traieste muzica, cu pasiune si ingana melodia. Din cand in cand, mai da cate un semnal. Asa nu, nu si nu! Si lasa vocalizele pentru dus, spune”Eticheta”.

Lista de exemple poate continua. Si tocmai de aceea, le recomand tuturor celor care danseaza sa citeasca „Eticheta in dansul social”. Mai ales ca este scrisa cu mult umor. Si pentru ca, asa cum spune Felix Crainicu:

Citește și:

Dansul este libertate, o libertate care insa nu trebuie sa afecteze pe nimeni. Nu exista spatiu de dans fara de propriile legende vii, fara dansatori care respecta, sau nu, regulile bunului-simt. Dincolo de randuieli, traditii si zei locali, dansul social exista ca sa putem trai mai frumos.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.