Setari Cookie-uri

3 pasi simpli de urmat pentru a mentine sanatatea cainelui si a familiei tale

Campanie de informare si constientizare a necesitatii deparazitarii periodice a cainelui

comunicat de presa

Strange dupa cainele tau, spala-te pe maini si deparaziteaza-ti periodic cainele! Acesta este mesajul pe care echipa Bayer il transmite prin campania „O oferta de nerefuzat”! In ultimii ani, trendul de a avea un animal in casa a devenit foarte raspandit, mai ales in zona urbana si cu precadere in cadrul familiilor care locuiesc la bloc. In felul acesta, contactul strans dintre animal si om predispune la un risc major de a contacta boli parazitologice. Pentru a preveni infestatia cu paraziti instestinali si a mentine sanatatea cainelui si a familiei, trebuie respectat un protocol de prevenire pe toata perioada de viata a cainelui prin deparazitari interne si externe.

Cei mai multi stapani de caini uita sau nu dau importanta necesitatii deparazitarii periodice

Potrivit ultimelor cercetari realizate in Romania*, cainele reprezinta animalul preferat, iar 76% dintre familiile formate din minim patru membri detin caini. Calitatea vietii familiei precum si calitatea vietii animalului de companie depind foarte mult de administrarea produselor de deparazitare interna si externa.

Citește și:

“Ne dorim ca din ce in ce mai mult stapani de animale sa fie constienti de necesitatea deparazitarii periodice si de modalitatile prin care iti poti tine familia in siguranta si de a avea un caine sanatos. Credem in activitatea de preventie si speram ca din ce in ce mai multi stapani de caini sa ceara in cabinetele veterinare produse pentru deparazitarea regulata. Noul tratament Drontal Dog Flavour de la Bayer contine doza optima de substanta activa pentru a inlatura viermii intestinali, inclusiv Giardia, iar datorita gustului sau, 9 din 10 caini il accepta usor si il rontaie singuri”, a declarat Ioana Lazarescu, Marketing Specialist, CropScience Division, Bayer.

Copiii, cei mai expusi la pericole

Copiii si cainii pot fi cei mai buni prieteni, iar acestia din urma pot avea o influenta extrem de benefica. Le pot imbunatati abilitatile sociale ale copilului si, in timp, copiii invata sa-si trateze cainele ca parte a familiei. Poate de aceea, peste 80 % dintre copii obisnuiesc sa-si pupe cainele.

Citește și:

Cu siguranta ca este una dintre cele mai induiosatoare imagini pana cand iti dai seama ca animalul tau de companie tocmai ce a inghitit cateva oua de paraziti. Copiii sunt cei mai expusi riscului de imbolnavire deoarece pun mainile pe jos, se joaca cu obiecte care ating pamantul si au tendinta sa-si duca mana murdara la ochi, nas si gura. Modul de transmitere poate fi de la inhalarea de aerosoli, la contact direct cu animalul, contact cu fecalele sau urina animalului, pana la muscatura directa. Mai mult, materiile fecale ale cainilor nedeparazitati intern pot contine bacterii, virusi si paraziti care pot pot infecta adultii si copii cu salmonela, toxocara, E-coli, giardia etc. Pentru proprietarii animalelor de companie profilaxia acestor boli este relativ simpla. In primul rand, deparazitarea companionilor in regim constant dupa un protocol stabilit de medicul veterinar precum si efectuarea periodica a examenului coproparazitologic in vederea stabilirii eficientei deparazitarilor interne, a declarat Dr. Leica Laurentiu - medic primar veterinar

Citește și:

Cainele in rol principal #cainesanatos

Pana pe 5 martie, cei care vor trece prin magazinele Animax Vulcan, Maxipet Bucuresti Vest si Maxipet Bucuresti Est, vor putea afla informatii legate de regulile de igiena pentru a proteja sanatatea cainelui si a familiei. De-a lungul campaniei, stapanii de caini isi pot face animalul de companie Ambasador al mesajului #cainesanatos. Mecanismul e cat se poate de simplu, intra pe www.iubesteanimalele.ro, incarca fotografia cainelui pe posterul personalizat, distribuie pe pagina de Facebook cu hashtag #cainesanatos si automat se intra in concurs. Premiile campanie sunt invitatii la filmul „Cainele, adevaratul meu prieten”, tricouri si dispensere cu pungi igienice.

Drontal Dog Flavour este un antiparazitar cu spectru larg utilizat pentru tratamentul cainilor infestati cu viermi rotunzi (nematode), viermi plati (cestode) si Giardia.

Citește și:

Durata tratamentului difera in functie de tipul de parazit: pentru deparazitari periodice ale cainilor adulti, in cazul infestarii cu nematode si cestode, acestia vor fi tratati la fiecare trei luni. Pentru tratamentul de rutina, o singura doza este recomandata, dar, in cazul infestarii grave cu nematode, doza trebuie repetata dupa 14 zile. In urma suspiciunii sau confirmarii infestarii cu Giardia tratamentul se aplica timp de trei zile consecutiv.

Foto prima pagina Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.