Setari Cookie-uri

3 pasi simpli pentru a te elibera de frica de risc

Ce poti face pentru a-ti cultiva puterea mintii si curajul de a-ti asuma riscuri.

Ti-ai dori sa iti asumi mai multe riscuri fie ca aceasta inseamna sa te inscrii la primul maraton, sa ii ceri sefului promovarea pe care ti-a promis-o in urma cu doi ani sau sa iti iei un animal de companie? Am o veste buna. Nimic mai usor. Iti poti indeplini cel mai indraznet vis cu conditia sa iti construiesti increderea in tine si in puterile tale, sa iti folosesti puterea mintii si curajul.

Cu totii o avem insa putini o folosim asa cum trebuie. Puterea mintii, curajul se construiesc si se hranesc la fel ca si muschii. A deveni persoana care iti doresti sa fii incepe in interiorul tau, in minte. Faptul ca unii oameni au o personalitate mai aventuroasa si isi asuma mai usor riscuri decat altii nu inseamna ca ceilalti sunt condamnati la o viata de plictiseala si monotonie. Mintea este atat de puternica si atat de fidela gandurilor tale incat, asa cum spunea Henry Ford, si daca crezi ca vei esua, si daca crezi ca vei invinge, ai dreptate. Iata ceea ce poti face pentru a-ti cultiva puterea mintii si curajul de a-ti asuma riscuri.

Citește și:

3 metode prin care iti poti folosi puterea mintii in avantajul tau

frica de risc Foto: lassedesignen, Shutterstock

1. Gaseste-ti focusul

Defineste-ti obiectivul. Ce vrei sa realizezi si mai ales, de ce? Iti recomand sa iti stabilesti un obiectiv in plan personal si unul in plan profesional si, abia dupa ce le atingi, sa treci la altele. Concetreaza-te asupra actiunilor pe care trebuie sa le faci pentru a le duce la indeplinire.

2. Fa pasi mici

Stabileste obiective mai mici, care sa nu te sperie, si care sa te conduca spre obiectivul cel mare. Daca iti propui sa participi la o competitie, e exemplu, incepe cu unele mai mici si mai usoare.

3. Vizualizeaza-ti succesul

Concentreaza-te asupra a ceea ce iti doresti, nu asupra realitatii actuale sau a ceea ce, de fapt nu iti doresti. Altfel, risti sa fii paralizata de frica, neliniste, neincredere si alte stari care nu te sustin deloc in demersul tau de a-ti asuma riscuri si a iesi din zona de confort. Retine ca mintea este cel mai puternic muschi din corp. Atunci cand dorinta este suficient de puternica si i te dedici, mintea te va ajuta sa o transformi in realitate.

Citește și:

Foto prima pagina: ra2studio, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.