Setari Cookie-uri

4 Ingrediente miraculoase impotriva matretii

Ingrediente magice care te vor ajuta in lupta impotriva matretii!

matreata Foto: Nina Buday, Shutterstock

Nimic nu este mai neplacut si mai stresant decat sa stii ca atunci cand iti scuturi pletele din ele se revarsa o ploaie alba. La asta se adauga si senzatia de mancarime, atat de neplacuta. Matreata este o problema jenanta si destul de frecventa. Pentru a o trata trebuie sa folosesti un sampon special, pe care il cumperi de la farmacie si sa iti patrezi scalpul hidratat. Iata patru ingrediente magice care te vor ajuta.

4 ingrediente magice care te ajuta sa scapi de matreata

Uleiul de masline

Amesteca masuri egale de ulei de masline cu ulei de migdale. Maseaza-ti scalpul cu aceasta combinatie si las-o sa actioneze timp de 15 minute. Spala-ti bine parul si foloseste acest tratament cu regularitate pentru a scapa de matreata.

Cimbrul

Fierbe sapte linguri cu varf de cimbru uscat in doua cesti de apa, timp de 10 minute. Strecoara si raceste amestecul. Toarna jumatate din cantitatea de solutie pe parul curat, umed. Maseaza scalpul si nu clati parul. Foloseste a doua jumatate din cantitatea de solutie dupa 2 sau 3 zile, in acelasi mod.

Citește și:

Iaurtul

Daca parul tau este gras este semn ca ii lipsesc nutrientii care mentin un pH echilibrat. Mastile cu iaurt sunt ideale in acest caz.

Amesteca o ceasca de iaurt cu un ou intreg. Dupa ce te speli normal pe par, aplica masca si pastreaz-o timp de 15 minute. Clateste bine parul. Incearca sa folosesti masca cel putin o data pe saptamana si vei observa ca parul tau nu se va mai ingrasa atat de repede.

O alta varianta este sa pasezi un ardei rosu si sa il amesteci cu doua linguri de iaurt sau kefir si o lingura de pulbere de argila (se gaseste in farmacii). Aplica masca pe par pentru 20-30 de minute.

Merele

Paseaza un mar in blender si amesteca-l cu doua linguri de otet de mere si doua linguri de suc de lamaie. Aplica amestecul pe par timp de o jumatate de ora, apoi spala-ti parul cu samponul tau obisnuit. Aplica balsamul de par doar la varfuri, altfel parul se va pleosti oricat de bine l-ai clati. Nu spala parul cu apa fierbinte, iar la clatire foloseste o apa mai rece. Parul va fi suplu si stralucitor.

Citește și:

Foto prima pagina: mysticlight, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.