Setari Cookie-uri

Advertorial Afla cum iti poti stimula nou-nascutul prin joaca

Cu fiecare secunda care trece, toata grija si atentia mamei ii este oferita copilului, iar cea mai mare dorinta a ei este ca micutul sa fie protejat si atent ingrijit. Inca din prima clipa, fiecare atingere dintre tine si bebelusul tau face mai mult decat o mie de cuvinte, iar din acest motiv este foarte important ca pielea delicata a micutului tau sa fie mereu uscata si protejata.

Cu fiecare secunda care trece, toata grija si atentia mamei ii este oferita copilului, iar cea mai mare dorinta a ei este ca micutul sa fie protejat si atent ingrijit. Inca din prima clipa, fiecare atingere dintre tine si bebelusul tau face mai mult decat o mie de cuvinte, iar din acest motiv este foarte important ca pielea delicata a micutului tau sa fie mereu uscata si protejata.

Sensibilitate la atingere

Simtul tactil este foarte dezvoltat la nastere, de aceea este foarte important pentru micutul tau acum. Vederea lui inca nu este suficient de dezvoltata, iar multe sunete inca nu au sens. Prin urmare, cea mai mare parte a stimularii o primeste prin atingere. Atingerile sunt, de asemenea, foarte linistitoare, asa ca profita de fiecare ocazie de contact fizic: cand ii faci baie, in pat sau cand va imbratisati pe canapea intr-o camera calduroasa. Pentru a profita la maxim de aceasta experienta senzoriala, poti incerca sa-i faci micutului un masaj.

Puterea atingerii

Pielea bebelusului este foarte delicata, motiv pentru care aceasta trebuie sa fie protejata permanent - in special in timp ce nou-nascutul se adapteaza la toate schimbarile din jurul lui. Fiind unul dintre cele mai sensibile organe, fiecare centimetru de piele contine numeroase terminatii nervoase care transmit informatii importante creierului, deoarece vederea si auzul nu sunt inca foarte dezvoltate. Atingerea este un instrument puternic care il ajuta sa afle informatii despre lumea cea noua in care se afla, motiv pentru care pielea bebelusului trebuie sa fie perfect protejata.

Roxana Pusca, medic pediatru: "Datorita particularitatilor pielii la aceasta varsta (este fina, fragila, sensibila si prezinta anumite functii care nu sunt maturate inca), ea are nevoie de ingrijiri speciale pentru a se pastra intacta, pentru a se dezvolta sanatos si pentru a fi protejata."

De-a lungul timpului, Pampers a ascultat mamicile din intreaga lume si a raspuns nevoilor acestora, imbunatatind constant produsele Pampers. Cea mai noua generatie de scutece Pampers Premium Care are un strat unic absorbant de tip fagure care a fost creat ca sa tina umezeala si murdaria departe de pielea bebelusilor, pentru a le oferi cea mai buna protectie a pielii de la Pampers.

" Este foarte important ca pielea bebelusului sa fie uscata si protejata de leziunile cauzate de excesul de umezeala, de temperatura nepotrivita sau de contactul cu diferite tesaturi care pot vatama epiderma. Un scutec superior de unica folosinta izoleaza urina de fecale si de pielea copilului si previne actiunea enzimelor, mentinand astfel nivelul normal al pH-ului in mediul scutecului. Astfel scutecele de unica folosinta Pampers Premium Care au o importanta deosebita, deoarece mentin tegumentele copilului curate si cat mai mult timp uscate, reducand incidenta si severitatea dermatitei de scutec" , a adaugat Roxana Pusca.

Cum reuseste Pampers Premium Care sa ofere cea mai buna protectie a pielii? Cu ajutorul caracteristicilor specifice: stratul unic absorbant Premium Care, atingerea matasoasa, cele trei canale absorbante, indicatorul de umezeala, materialele care lasa pielea sa respire si forma care protejeaza zona ombilicala imediat dupa nastere.
In primele luni de viata, atingerea este esentiala pentru dezvoltarea creierului micutilor. De aceea, e recomandat sa fie inconjurati de texturi fine si sa ii facem sa se simta protejati prin atingerile noastre. Scutecul care vine in contact direct cu pielea lor, este un element extrem de important prin care le putem oferi un sentiment de confort si protectie.

Pampers Premium Care le ofera micutilor inca din primele zile cea mai buna protectie a pielii, de la Pampers, pentru ca ei sa nu simta altceva decat dragostea ta.
• Stratul lor unic absorbant a fost creat ca sa tina umezeala si murdaria departe de pielea bebelutilor. Invelisul superior, de tip fagure, dispune de orificii care absorb rapid lichidul si scaunele moi, pastrand murdaria in interiorul stratului absorbant al scutecului.
• Datorita celor trei canale absorbante, noile scutece mentin pielea bebelusului tau uscata, cu ajutorul microperlelor absorbante care retin rapid umezeala.
• Materialele speciale folosite in scutecele Pampers Premium Care lasa aerul sa intre, pentru a mentine senzatia de prospetime a pielii bebelusului tau.
• Indicatorul de umezeala iti spune cand bebelusul tau are nevoie sa fie schimbat.
• Forma care protejeaza zona ombilicala asigura fixarea confortabila a scutecului in jurul buricului delicat al nou-nascutului, in primele zile de viata.

Masajul corpului

Exista multe avantaje in a invata cum sa-i faci micutului tau masaj. Este placut si relaxant pentru amandoi, va apropie si iti permite sa interactionezi cu el intr-un mod distractiv care, in acelasi timp, ajuta la dezvoltarea lui sanatoasa. Inainte de a incepe, asigura-te ca incaperea este bine incalzita si nu este vreun geam deschis. Intinde o patura moale sau un prosop curat pe covor si ai grija sa ai mainile calde. Dezbraca-l incet partial. Vorbeste-i pe un ton linistitor si continua cat timp este binedispus. Pentru unii micuti, primul pas este sa se obisnuiasca sa stea fara haine, deci nu te grabi. Daca inca zambeste dupa ce l-ai dezbracat, poti incepe masajul. Daca vrei sa-ti lubrifiezi mainile, poti folosi ulei de bebelus sau orice ulei nearomat. Poti folosi chiar si ulei vegetal, iar cateva picaturi sunt suficiente. Incepe masandu-i piciorusele si continua in sus cu mangaieri ferme. Daca isi pastreaza calmul, il poti dezbraca complet, dar acopera-i piciorusele cu o patura pentru a ramane calde cat ii masezi trunchiul, manutele si bratele. La final, mangaie-l pe cap si distreaza-te acoperindu-l cu sarutari. Incearca sa faci experienta una cat mai placuta, linistitoare si iubitoare. Nu uita ca uleiul este alunecos, deci ai mare grija cand il imbraci la loc. Consulta numeroasele cursuri, carti si filme desponibile despre masajul bebelusilor.


Kudika
4 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.