Setari Cookie-uri

5 trucuri pentru un stil de viata activ pe perioada sarcinii

Cum sa te bucuri de un stil de viata activ pe perioada sarcinii.

insarcinata Foto: g-stockstudio, Shutterstock

Daca fitnessul si viata sanatoasa fac parte din viata mea, lucrurile pot ramane la fel chiar si perioada sarcinii. Cu un pic de atentie este posibil sa te bucuri de deliciile culinare care te incanta dar si de beneficiile miscarii.

Tine insa cont de faptul ca transformarile pe care le sufera corpul tau necesita ajustarea programului de antrenament. La fel, si a celui alimenta. Nivelul tau de energie trebuie ajustat la schimbarea prin care treci. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa te bucuri de un stil de viata activ pe perioada sarcinii fara ca acesta sa aiba un efect negativ asupra viitorului bebelus si nici a ta.

1. Nu-ti forta abdomenul si spatele

Diastasis recti este o afectiune in care muschii abdominali mari se separa dupa sarcina. Acest lucru este cauzat de suprasolicitarea muschilor abdominali in timpul sarcinii. Pentru a evita asa ceva, lucreaza plansa (pe antebrate) si plansa laterala, pe genunchi daca este cazul.

Citește și:

2. Asculta-ti corpul

Nu trebuie sa fii experta in sarcina pentru a intelege asta, insa este esential sa iti asculti corpul atunci cand vine vorba de sport si stil de viata sanatos. Fa ceea ce te face sa te simti bine si doar ceea ce poti, fara sa-ti suprasoliciti corpul.

3. Du-te la clase devreme

Rezerva-ti timp in plus pentru a ajunge mai devreme la clasa si a avea timp sa discuti cu instructorul tau despre sarcina si orice modificari pe care le recomanda pentru curs. Instructorii nu iti pot citi gandurile asa ca daca nu le spui care este situatia, nu te vor putea ajuta sa ai grija de tine si de puiul tau.

4. Mentine-te hidratata si mananca gustari sanatoase.

Hidrateaza-te corespunzator manancand multe fructe si legume proaspete precum castraveti, pepene verde, lamaie si capsuni. Ca si gustari, poti opta pentru batoane proteice bio care sunt satioase si gustoase.

Citește și:

5. Dormi atat cat trebuie

Nu ezita sa furi un pui de somn la pranz. Odihna este mai mult decat importanta in aceasta perioada a vietii tale. De asemenea, evita sa incepi antrenamente noi sau alte activitati sportive pe care nu le-ai facut inainte de sarcina.

Foto prima pagina: Uber Images, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.