Setari Cookie-uri

Mobila si decoratiuni zen: fa-ti un colt de meditatie

Pentru ca e din ce in ce mai greu sa ne gasim linistea interioara dupa o zi sau dupa o saptamana de munca. Pentru ca ai putea sa beneficiezi de efectele terapiei sau al meditatiei la tine acasa. Pentru ca sigur iti doresti sa iti reincarci bateriile, azi am cautat mobila si decoratiuni zen.

Ce inseamna mobila si decoratiuni zen? Inseamna mobila cu forme fluide, ce deblocheaza energiile conform teoriei Feng Shui de amenajare a casei. Inseamna materiale si texturi naturale. Inseamna tesaturi naturale, in culori neutre, calde. Si multe altele, despre care poti citi mai jos.

Alege nuante neutre, si mobila fara detalii bogate, incarcate

Pentru a avea o casa cu efect terapeutic, alege mobila si decoratiuni zen. Alege piese de mobilier simple, alege decoratiuni cat mai putine sau accesorii in stil minimalist.

Renunta la detaliile opulente si la designul interior aglomerat daca vrei sa creezi impresia de sanctuar al linistii si relaxarii la tine acasa.

Alge nuante neutre, si mobila fara detalii bogate, incarcate

Alege nuante neutre, si mobila fara detalii bogate, incarcate

Opteaza pentru mobila si decoratiuni cu forme “fluide”

Mobila angulara, cu colturi, decoratiunile mari, incarcate, toate acestea blocheaza energia. In tehnica de decorare Feng Shui, se evita mobila si decoratiunile mari, amplasate in zone de trecere, intrucat blocheaza energiile.

Citește și:

Tot principiile de amenajare a locuintei in stil Feng Shui spun ca mobila si decoratiunile zen sunt acelea in culori cat mai aproape de natural, de neutru. Ajuta nuantele pamantii, albul, gama de tonuri de verde. Albastrul te calmeaza, oranjul si rosul iti dau energie, pasiune, tonurile metalice aduc prosper iar nuantele tari de galben ajuta in zonele destinate copiilor.

Opteaza pentru mobila si decoratiuni cu forme “fluide”

Vezi acest taburet in forma fluida.


Mobila si decoratiunile zen se completeaza cu flori si plante

Intrucat verdele are darul de a calma si de a debloca energiile, te sfatuiesc sa completezi mobila si decoratiunile zen cu plante si flori.

In plus, plantele curata aerul din camera, produc oxigen si contribuie prin frumusete la starea ta de bine. Plantele sunt ideale in camere sau zone destinate meditatiei, ajutandu-te sa te reconectezi la natura, la Univers. Citeste mai jos, despre coltul de meditatie!

Citește și:

Mobila si decoratiunile zen se completeaza cu flori si plante

Vezi in magazin iasomia de Madagascar (floarea fericirii) parfumata


Fa-ti un colt de meditatie cu tesaturi naturale

Pastreaza toate ideile de mai sus si nu uita cel mai important detaliu atunci cand vine vorba de coltul tau de meditatie: alege un stil aerisit, renunta la aglomerarea de piese de mobilier si alege tonuri neutre, aproape de gama de pamanturi – maro, nude, bej, alb, negru, verde.

Coltul tau de meditatie poate fi o saltea, o canapea comoda, un scaun balansoar confortabil sau pur si simplu o rogojina de yoga. Atata timp cat ai in jur elementele Feng Shui despre care am vorbit, vei gasi relaxarea la tine acasa!

Photo by Rozalynn Woods Interior Design - More home gym photos

Decorul casei noastre contribuie la starea noastra de bine. Un birou aglomerat te va impiedica sa lucrezi eficient. Un dormitor aglomerat sau intr-o culoare nepotrivita te poate impiedica sa te odihnesti. Alege-ti un stil deco zen si meditatia va veni de la sine!

Citește și:

Sursa foto front page – Lizzie/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.