Setari Cookie-uri

6 uleiuri volatile pentru aromaterapie si ambient

Uleiurile volatile, cunoscute sub denumirea de uleiuri esentiale, stau la baza aromaterapiei care promoveaza ideea ca uleiul aromatic rezultat dintr-o planta are proprietati vindecatoare.

Nu am crezut in puterea vindecatoare a unui ulei esential pana ce nu am simtit pe pielea mea efectul. Am mers pe principiul "ce am de pierdut daca incerc?!" si astfel am ajuns sa imi tratez migrenele si nasul infundat cu uleiul de menta, iar starile de nervozitate le-am eliminat cu uleiul de lavanda.

Cel mai mult le folosesc cand fac baie, imi umplu cada cu apa, adaug spumant si cateva picaturi de ulei volatil, aprind cateva lumanari si imi incep sesiunea de relaxare totala.

Sau atunci cand stau in pat si citesc o carte captivanta ori privesc un film de dragoste si vreau sa ma detasez de viata reala.

Dincolo de efectele relaxante, uleiurile volatile ajuta si la calmarea durerilor abdominale, musculare, dar si la vindecarea infectiilor. Iata mai jos sase dintre uleiurile volatile care nu trebuie sa iti lipseasca din casa:

Citește și:

Uleiuri volatile de tinut in casa

Ulei pentru aromaterapie Hapciu. Contine uleiuri esentiale de eucalipt si cimbru, mentol, anetol si alcool etilic denat. Genereaza un efect tonic, de improspatare si usurare a respiratiei, fiind recomandat in afectiunile cailor respiratorii - raceala, gripa, bronsita, sinuzita.

Ulei esential relaxant Nature's Response. Contine doar uleiuri eseniale pure de geranium, palmarosa, menta si menta creata, ce au ca scop eliberarea de tensiune si inducerea starilor de calm si liniste.

Ulei esential de Cuisoare. Cuisoarele sunt un tonic al energiilor mentale si emotionale, avand un efect stimulant si regenerant - induc starea de bine. Uleiul poate fi utilizat in apa de baie pentru un efect reconfortant si de stimulare a circulatiei sanguine, dar si in alte uleiuri de masaj.

Uleiuri volatile aromaterapie

Ulei pentru aromaterapie Hapciu Ulei esential de cuisoare Ulei esential relaxant

Citește și:

Uleiuri naturale din plante pentru aromaterapie si relaxare

Ulei Aromo Flori de Primavara. Se folosesc 3-5 picaturi pentru 30 ml apa, in lampa de aromaterapie. Are un efect placut si relaxant, aducand in fiecare zi primavara in casa.

Ulei Ylang Ylang Volatil. Este un ulei obtinut prin distilare cu vapori de apa din planta Cananga Odarata. Are efect sedativ si calmant asupra sistemului nervos, este afrodisiac, favorizeaza relaxarea, combate anxietatea, depresia, stresul, tensiunea.

Ulei esential de Lavanda. Utilizate la fabricarea parfumurilor, sapunurilor si apoi a sampoanelor, uleiurile de levantica se folosesc si la ameliorarea starii de anxietate si a insomniei. Calmeaza durerile abdominale, musculare si de urechi si ajuta la vindecarea infectiilor.

Uleiuri esentiale aromaterapie

Ulei odorizant Flori de Primavara Ulei esential Ylang Ylang Ulei esential Lavanda

Citește și:

Mod de folosire a uleiurilor volatile

Uleiurile volatile se folosesc la bai (10 picaturi dizolvate in apa din cada sau in gelul de dus/spuma de baie), la masaj (2-3 picaturi in uleiul de masaj), aromaterapie (3-5 picaturi in 50 ml apa) si inhalatii (8 picaturi in 100 ml apa).

Uleiurile esentiale se extrag din radacina, scoarta, frunzele si florile plantelor aromatice.

Folosite corect, uleiurile esentiale actioneaza pentru redobandirea echilibrului, vindecarii si tratarii intregului organism.

Sursa Foto Front Page: Pixabay

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.