Daca nu ma insel, a fost o perioada in care perdelele in casa nu mai erau la moda. Aparusera jaluzelele verticale si inlocuisera cu succes perdelele, lasand locuinta mai... goala.

Mie una imi displace lipsa perdelei de la fereastra. Simt ca nu am intimitate, simt ca noaptea ma priveste cineva cand dorm, casa parca are ecou si este rece. Imi plac atat perdelele scurte, care acopera doar fereastra, cat si perdelele lungi, care "matura" podeaua.

Imi plac perdelele albe, care lumineaza incaperea, si imi plac perdelele in nuante colorate, care ofera o lumina ambientala. Ah, si cele cu modele de sezon, in special de Craciun.

Perdele cu model atragator

Plictisiti de atata simplitate, tot mai multi aleg sa isi decoreze locuintele cu decoratiuni de la cele mai mici la cele mai mari, tablouri inedite, textile colorate si perdele cu model.

Nu stiu cum e in cazul vostru, insa atunci cand intru pentru prima oara intr-o casa, perdeaua este prima care imi atrage atentia si imi reda atmosfera din casa, imi sopteste cate ceva despre personalitatea celor care locuiesc acolo. Am fost in case cu perdele mov, care m-au nelinistit, m-au facut sa imi doresc sa plec cat mai repede. Am fost in case cu perdele cu model auriu, care mi-au transmis ca pot sa raman, pentru ca atmosfera este linistita.

Din acest motiv sunt de parere ca atunci cand se alege perdeaua, ar trebui sa se acorde mai multa atentie, pentru ca ea va poate influenta starea de spirit.

Perdea cu model floral Perdea alb cu rosu pentru indragostiti

Perdele colorate sau perdele alb-transparente

E placut sa schimbi perdelele des. Este interactiv sa schimbi perdelele in functie de sezon. Da, ploaia ar fi la fel de placuta privita de dupa o perdea cu floricele de primavara imprimate, dar mai linistitoare si mai fascinata ar arata de la fereastra cu perdele in tonuri de toamna.

Luna decembrie, se stie, este pentru perdelele colorate in rosu, auriu si verde, cu fulgi de nea, spiridusi, Mos Craciuni si cadouri imprimate.

Perdelele care merg indiferent de sezon, sunt perdelele simple transparente, fie ele albe sau colorate. Alege perdele albe daca vrei o camera inundata de lumina puternica sau o perdea verde daca vrei energie si intimitate in acelasi timp.

Perdea eleganta verde Perdea transperenta cu model discret

In final, ramai cu ce iti place cel mai mult. Fa intotdeauna alegerile dupa placul inimii, dupa cum simti. Lasa-te condusa de ce iti cere inima, nu da ascultare parerilor care vor sa te convinga ca nu e ceea ce iti doresti. Alege perdele care iti induc o stare de bine de cum intri in incapere si bucura-te de o atmosfera de poveste zi de zi.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Africa Studio

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: