Setari Cookie-uri

Ca de la fata la fata: 6 produse de igiena intima cu adevarat bune

Suntem expuse la atatea boli si infectii genitale, incat igiena intima ar trebui sa fie prima care ne preocupa. Uneori, un dus rapid nu este suficient ca sa ne simtim curate, uneori avem nevoie de anumite produse care nu doar ne ofera impresia ca dupa ce le-am folosit suntem mai sanatoase fizic, ci chiar asa se intampla.

Si pentru ca cel mai bine este sa previi decat sa tratezi, astazi vorbim despre produsele pentru igiena intima care nu doar ca ne protejeaza de infectii si boli, dar ne si ajuta sa ne simtim bine in pielea noastra in fiecare zi.

Daca din geanta nu trebuie sa iti lipseasca servetelele umede intime, asa cum nu iti lipsesc nici cele normale, pe raftul tau din baie ar trebui sa stea la indemana sapunul intim natural, fara parfum, gelul intim si o crema pentru ingrijire intima.

Produse bune pentru igiena intima

Atentie, nu folosi orice tip de servetele umede pentru ingrijirea zonei intime! Asa cum pentru inlaturarea machiajului si a fondului de ten folosesti servetelele umede demachiante, asa si pentru zona genitala ai nevoie de servetele umede care lupta impotriva infectiilor.

Din cate stiu eu, si mai mult ca sigur ai aflat si tu, parfumul si alcoolul nu fac deloc bine florei vaginale, asa ca indreapta-ti atentia spre produsele naturale, fara cei doi factori care duc la dezechilibrul PH-ului vaginal.

Citește și:

Alege produsele mai bune, investeste fara parere de rau, asa cum esti dispusa sa investesti in cele mai calitative piese vestimentare si cele mai scumpe produse de make-up.

Produse pentru igiena intima

Gel igiena intima cu efect antimicotic Gel intim pentru piese sensibila Servetele intime

Infectii genitale la femei

Uretrita reprezinta o infectie a uretrei (canalul care face legatura intre vezica urinara si exterior si prin care se elimina urina). Uretrita este o patologie frecvent intalnita la femei, fiind o infectie cauzata de bacterii, contactate, de obicei, prin boli cu transmitere sexuala.

Cistita este termenul care descrie inflamatia vezicii urinare, confundata adesea cu “raceala la ovare” sau anexita. Ea poate sa apara in continuarea uretritei, ca urmare a patrunderii bacteriilor prin uretra.

Simptome: nevoia frecventa si urgenta de urinare, fara a elimina insa o cantitate normala, durere la urinare, urina inchisa la culoare si cu miros puternic, prezenta sangelui in urina (nu se observa cu ochiul liber), dureri in timpul actului sexual, dureri de burta.

Citește și:

Produse pentru igiena intima Crema ingrijire intima Sapun intim natural Gel igiena intima calmant

Escherichia Coli. Intrucat bacteria E Coli este in mod normal prezenta in intestine, este intalnita adesea in scaun si in jurul anusului. Uneori, aceste bacterii pot migra spre uretra.

Clamidoza este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala. Daca infectia apare la femeile insarcinate, copilul se va naste cu probleme oftalmologice si pulmonare.

Simptome: usturimi sau dureri la urinat, pierderi vaginale anormale, sangeri vaginale intre ciclurile menstruale, prurit genital, dureri abdominale, febra, oboseala.

Candidoza vaginala este o infectie produsa de inmultirea exagerata a unei ciuperci. Este prezenta in cavitatea bucala, in tubul digestiv, pe piele si in vagin, alaturi de o serie de bacterii benefice. Atunci cand flora vaginala este perturbata, sau dupa o simpla vizita la piscina, ori un tratament cu antibiotice, poate aparea o supradezvoltare a Candidei Albicans.

Citește și:

Simptome: scurgeri vaginale, mancarimi, senzatie de arsura, miros neplacut.

Poate ca erai la curent cu cele scrise de mine mai sus si erai constienta de riscuri, dar acum ca ti-au fost aduse din nou la cunostinta, stiu ca te-ai ingrijorat putin. Nu iti face griji! Gaseste produsele potrivite pentru ingrijirea intima si nu o sa ai niciun fel de problema.

Sursa Foto Front Page: pexels.com

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.